Kuka päättää mistä ja milloin saa valittaa?

Helle iski Suomeen. Mittarit näyttävät +35°C ulkona ja lähemmäs +30°C sisälläkin.

MUTTA EI SAA VALITTAA. Koska kohta on taas kylmä talvi 8kk!

Kröhöm. Mielestäni saa valittaa. Ja ihan mistä tykkää!

Keväällä siitepölystä jota on joka paikassa! Nenän vuotamisesta, silmien kutinasta. Kyllä saa valittaa vaikka en itse niistä kärsikkään. Ymmärrän sen olevan järkyttävän inhottavaa! Viis siitä, että se luonnon puhkeaminen talven jäljiltä taas vehreäksi ja vihreäksi on myös ihan mahtavaa.

Kesällä helteestä tai sateesta. Koska kummatkin ketuttaa, jos päivätolkulla jatkuvat. Vaikka sitä toivoisi sopivasti molempia, niin kun sitten jompaa kumpaa päivätolkulla saa, niin kyllä voi vähän vikistä. Vaikka samalla on onnessaan siitä, että vihdoin on kesä!

Syksyllä pimeästä, sateesta ja kuralätäköistä. Vaikka samalla nauttii kynttilöistä ja värikkäistä puista.

Talvella kylmästä ja metrien hangista. Tai loskasta ja järkyttävästä pimeydestä. Vaikka rakastaisi tehdä lumiukkoja ja juoda kaakaota sen jälkeen, niin päivittäiset lumityöt tai loskasta märät lahkeet kyllä oikeuttavat ruikuttamisen. Vaikka miten tykkäisi katsella lumen satamistakin.

Eli ruikuttakaa vapaasti ihmiset! Kunhan välillä muistatte jostain nauttiakin!

Minä rakastan valoa ja lämpöä. Toukokuun ensimmäiset oikeasti lämpimät päivät saavat hyppimään riemusta. Kuitenkaan kroppani ei kestä yli 22 asteen lämpötiloja, etenkään jos ne kestävät pitkään. Saan lipittää vettä ja mussuttaa suolaa. Silti kärsin päänsäryistä ja pahoinvoinnista todella herkästi. Mitään ihmeellistä ei jaksa tehdä ja päivän kuumin aika on pakko viettää sisätiloissa. Nyt minulle kelpaisi ukkosmyrsky joka raikastaisi ilmaa ja tiputtaisi lämpötilaa vaikka 10 asteella. Sitä odotellessa istumme välillä koko perheen voimin uima-altaassa ja tuulettimet pauhaavat öisin.

IMG_20180718_154410_681.jpgKesä on siis mielestäni aivan ihanaa aikaa, mutten minä tarvitse mitään Keski-Euroopan helteitä. Löydän jäätelön syöntiin muitakin tekosyitä. 😄

2 thoughts on “Kuka päättää mistä ja milloin saa valittaa?

    1. Mut sepä se, mistä kukin tykkää! Ja siis nuorempana rakastin kuumuutta. Ihmettelin kun yksi ystäväni aina odotti syksyn saapumista. Mutta nyt ymmärrän, että ei se kuumuuskaan aina ja kaikista kivaa ole. 😊

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s