Näemme itsemme väärin.

Kun itseään katsoo peilistä, ajattelee näyttävänsä leveältä, turvonneelta, lihavalta. Näemme mohkurat, arvet, liian ison nenän tai hahmotamme muuten peilin kautta itsemme väärin. Sen tajuaa kun katsoo itsestään valokuvaa. Että hetkonen. Sitä onkin ihan sopusuhtainen. Eikä ollenkaan niin iso kuin ajatteli. Nenäkään ei näytä isolta ja mitenkäs ne reidet nyt näyttääkin ihan hyviltä tuossa.

Peilistä katsoessa ei hahmota kokonaisuutta. Keskittyy turvonneeseen vatsaan. Käsivarsiin, jotka eivät ole riittävän kiinteät. Takapuoleen, joka on ihan kiva, muttei persikan pyöreä, niinkuin kai pitäisi.

Mutta miksi keskittyä vain tiettyihin osiin, kun kokonaisuus ratkaisee?

Pitäisi nähdä itsensä, niinkuin muut näkee. Vaikka itsestään osaa sanoa omaavansa kivan väriset silmät, tai kivat hiukset, hyvän huumorintajun ja sosiaalisen luonteen. On siinä vasta muutama kehu itselle. Ja jonkun toisen silmiin osuu varmasti aivan toiset asiat.

Toki hänkin silmäsi ja hiuksesi pistää merkille. Mutta hän näkee persoonasi. Jos olet räiskyvä, se näkyy sinusta. Nauravainen ihminen on kaunis, oli pylly pyöreä tai ei! Kirkkaanpunaista huulipunaa omaksi ilokseen laittava flirttailija on oma ihana itsensä, oli sitä pulleat, tai ohuet huulet joilla pussailla.

Nykymaailma tuputtaa meille kauneusihanteita joihin ei kuulu normaalit asiat, kuten vatsamakkarat, raskausarvet tai selluliitti. Sen sijaan niihin kuuluvat silikonit, täyteaineet ja kaikki mahdolliset lisäkkeet. Jos minä, aikuinen ihminen koen niistä toisinaan paineita, niin mitä ihmettä se tekee meidän 15-vuotiaille!

IMG_20180713_232149_843.jpgTässä on minun reiteni. Arvet eivät ole luonnossa tummia, vaan muokkasin ne teitä varten esiin. Oikeastihan arvet ovat vaaleat ja näkyvät kunnolla vain tietyssä valossa. Itse näen ne kyllä arjessakin. Mutta haittaavatko ne? Eivät. Kuljen shortseissa ja aion jatkossakin kulkea.

IMG_20180713_232809_150.jpg

Yritän muistaa, että se mitä me näemme netissä, on surullisen usein tarkkaan mietittyä. On hiottu asentoa ja kuvakulmaa, pahimmillaan kuvaa on jopa muokattu. Aidot näyt tulevat vastaan kaduilla. Ja siellä on aika tavalla meitä kauniita, ihan tavallisia naisia! Muistutin tästä myös oman instani puolella julkaisemalla kuvan omasta pyllystäni kahdesta eri kuvakulmasta. Toisessa näkyy samanlainen täydellisen pyöreä persikka, mihin nyt on netissä totuttu. Ja toisessa taasen se miltä peppuni yleensä näyttää, eli ihan hyvältä, muttei täydellisen pyöreältä. Ja mikä niissä oli erona? Pääasiassa kuvakulma. Ette katso minua normaalisti siitä kulmasta, ja lisäksi en seiso jatkuvasti siinä asennossa, joka saa peppuni näyttämään mahdollisimman pyöreältä. Eli kuvassa nähty ei ruokakaupassa vastaan tullessaan olekkaan enää välttämättä yhtään sen ihmeellisempi, kuin sinun omistama pebasi!

4 thoughts on “Näemme itsemme väärin.

  1. Järkytyin, kun näin itsestäni lomakuvia. Olin onnellinen, rentoutunut ja yllätyskuvattu. Olen ajatellut olevani ihan kivan näköinen, mutta kuvista huomasin, miten paljon olen laiminlyönyt itseäni. Ulkonäkö ei koskaan ole ollut keskeisessä osassa elämääni, mutta ehkä hiukan kuitenkin pitäisi vilkuilla peiliin useammin. Haluan olla tulevaisuudessa terve ja hyvässä kunnossa, nyt suunta on painon suhteen kohti diabetestä ja ties mitä.

    Tämä itseni arvostelu ei kuitenkaan tarkoita sitä, etten rakastaisi itseäni. Koitan lähinnä näin 30v. miettiä, että kehoni pysyisi siinä kunnossa, että minun olisi hyvä olla.

    Liked by 1 person

    1. On muuten totta, että myös noin päin kuvat toimii. Esim. raskauksien jälkeen kun tuli kuvatuksi ja niitä katsoo näin myöhemmin niin jestaa miten kammottavaa. 😅 Vaikka siis olen niistä painoista päässyt eroon, niin ehkä ei raskausaikana olis tarvinnut syödä mitä vaan. 😂

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s