Miksi niin ankara.

Jouduin perumaan sovitun käyntini. Niin käy harvoin. Mutta kuitenkin joskus. Ahdistuksen takia. Paniikkihäiriön takia.

Perumiset saavat minut tuntemaan älytöntä huonommuutta. Ajattelen, että olisihan minun pitänyt pystyä asia hoitamaan. Viis siitä, että olo oli ihan paska.

Ja kuitenkin, muille samassa tilanteessa oleville sanon, ettei se haittaa. Maailma ei siihen kaadu. Ei kaikkeen tarvitse aina pystyä.

Jotenka miksi sitä on itselleen niin ankara?

 

Yksi mikä on aivan ihanaa, on huomata ettei tässä ole yksin. Kun tuppaan ahdistuneisuushäiriöstäni puhumaan instan puolella, niin olen saanut kuulla muidenkin tarinoita. Jotkut ovat saaneet otteen paniikkihäiriöstään ja pystyvät jo suht normaaliin elämään. Osalle kauppareissut ovat vaikeita. Osalle ulkona syöminen. Osalle autossa olo on tuskaa. Kaikki eivät ole kertoneet tarkemmin mikä se oman elämän vaikea osa-alue on, mutta ovat kuitenkiin todenneet tietävänsä millaista tällaisen kanssa eläminen on, koska he itse elävät sen keskellä.

Tässä vuosien saatossa onkin ollut mielenkiintoista huomata, kuinka moni tästä kärsii! Kuinka moni elää paniikin tai ahdistuksen kanssa.

Ahdistus on ihan syvältä. Se tietyllä tapaa lamaannuttaa. Syö ihmisestä iloa. Minä olen positiivinen ihminen. Kun ihmisiä käskee kuvailemaan minua, sieltä tulee iloisuus ja positiivisuus ensimmäisinä adjektiiveina. Mutta kun tavallisista asioista tulee vaikeita, etkä enää nauti asioista joista ennen hihkuit, se väkisinkin syö iloa.

Koen kyllä iloa, surua, ja nauran päivittäin. Mutta ahdistus. Se perkele on taas käynyt kurkkuun kiinni ihan tosissaan. Ja minä vihaan sitä.

IMG_20180728_191316_513.jpg

4 thoughts on “Miksi niin ankara.

  1. Miuta ahdistaa eniten kaikki aikataulut. Kun johonkin mennään tiettyyn sovittuun aikaan. Ei ahdista shoppailut, ravintolasyömiset ym, koska niihin voi mennä usein oman miehen kanssa vapaalla aikataululla. Mutta pahimpia ovat pääsykokeet, sovitut tapaamiset vaikka pankissa, matkustaminen junalla tms. kun pitää olla tiettyyn aikaan hyppäämässä kulkuneuvoon, eikä voi silloin olla missään vessassa hengittelemässä paperipussiin 😀

    Liked by 1 person

    1. Siis just toi! Jos on vähän niinkun pakko ja tarkka aikataulu niin ai jjjumalauta että se tekee olon vaikeaksi. Jos vois vaan marssia silmälääkärille tai kampaajalle sillai et “nyt mulla on hyvä olo joten hoidetaan homma”. Niin ei ongelmaa. 😂 Mutta kun aika pitää varata aikaisemmin ja homma hoitaa sit just sillon tiettynä aikana ni ei hyvä. 😅

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s