Lapsista sen huomaa, että on tehnyt jotakin oikein.

Kun päiväkodin, eskarin tai koulun palautekeskusteluissa puhutaan lapsista, tunnistan kyllä omani. Tähän päivään mennessä ei vielä kukaan ole kuvaillut lapsiamme väärin. Olen tainnut useammassakin keskustelussa todeta, että kai sitä on jotain kasvatuksessa tehty oikein ja saanut aina pään nyökyttelyt takaisin, että ehdottomasti.

Lapset ovat lapsia. Terveet lapset kiukuttelevat välillä, pistävät vastaan ja ovat kavereiden kanssa sukset ristissä. Se on elämää. Mutta ne riidat pitää pystyä selvittämään, joskus on nieltävä kiukku ja tehtävä toisin kuin itse haluaisi ja aina se kiukku menee ohi.

Meidän lapsemme ovat peruskilttejä, sosiaalisia ja saavat helposti kavereita. Enkä tällä meinaa sitä, että ujous tekisi lapsesta huonon, en todellakaan! Mutta siis meidän lapsista ei ujoja saa tekemälläkään. 😄

Olemme myös sukulaisilta saaneet kehuja kasvattajina. Me vedämme miehen kanssa yhtä köyttä. On rajoja, mutta ei liian tiukkoja. Ja jos lapsille jotain luvataan, siitä myös koitetaan pitää kiinni. Ja tästä on myös esikoisen kohdalta hyvä esimerkki.

Kerran neuvolassa kesäsijaisen kanssa iskikin lapsi tädille luun kurkkuun kieltäytyen yhteistyöstä. Ja hyvästä syystä. Jopa mies pääsi näpäyttämään terveydenhoitajaa tokaisemalla, että meillä on tapana pitää lupaukset. Tämä nainen, kun oli sanonut, että tiettyjen tehtävien jälkeen lapsi saa hetken leikkiä, mutta sitten hän ei päästänytkään lasta leikkimään vaan yritti pakottaa vielä johonkin. Lapsihan meni hetkeksi ihan lukkoon. Hänen piti päästä hetkeksi nuken luokse. Ja näin ollen lapsi päätti olla tekemättä enää mitään. Ihan oikein sille tädille. 😂

Lapsissamme on temperamenttia. Pienemmässä jopa siskoaan enemmän. Isompaa kutsuttiin pienenä Justiinaksi, ja edelleen hänessä on selkeää johtaja-ainesta. Hän ottaa herkästi ohjat, mutta on usein todella oikeudenmukainen. Pienempi taasen on perheemme Myy, se ilkukurinen hassuttelija, joka polkee jalkaa ja nauraa pilke silmäkulmassa.

Tuskin me mitään vuoden kasvattaja palkintoja saisimme. Kyllä meillä välillä hiuksia revitään päästä ja ollaan valmiita viemään lapset mammalaan. Ja lapsista olemme välillä ihan tyhmiä, tosin olen siihen todennut, että se on vanhempien tehtävä. Mutta kuitenkin. Täyspäisiä lapsista näyttää kasvavan, ja vielä ihan kunnon kansalaisia!

IMG_20180803_103146_194.jpgNäitä kahta en vaihtaisi mistään hinnasta!❤

2 thoughts on “Lapsista sen huomaa, että on tehnyt jotakin oikein.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s