Niin äiti.

Minä vaan olen niin äiti!

Siskoni ystävä tuli vauvansa kanssa käymään tässä eräänä iltana. Mietin jo hetken, että osaako sitä enää hoitaakkaan vauvaa, kun omat on jo niin isoja. Syövät itse, käyvät vessassa itse. Hyvä etteivät tee ruokiaankin itse. Isompi tosin jo aamupalat ja iltapalat hallitsee!

Mutta kun 3,5kk ikäinen pieni oli edessä ja nostin hänet syliini, niin kyllä sitä vaan kaiken muisti. Tuoksuttelin pienen päätä. Syötin pullosta, röyhtäytin. Kaikki tuli selkärangasta. Ja pieni tuntui niin kovin kotoisalta siinä sylissä.

IMG_20180917_224238_637

Kokemattomat menevät paniikkiin kun vauva lasketaan syliin, tietysti! Se on uusi tilanne. Mutta minä nojasin sohvatyynyihin vauva sylissäni, otin omien vauva-ajoilta tutun asennon ja olo oli niin luonnollinen! Ikävöin sitä aikaa. Vauvakuumetta minulla ei kuitenkaan ole. Omani olen jo täyttänyt. Nautin tästä, kun elämä muuttuu lasten kasvun myötä ja tytöt ovat koko ajan itsenäisempiä.

Kyllä minä silti mielelläni otan tuollaisen pienen tuoksuteltavakseni aina välillä!

IMG_20180917_224332_928

Yksi esimerkki myös äidinvaistoistani on se, kun kesällä Naantalin rannassa ohitseni kulki itkuinen poika. Muut katselivat vaan ohitse, mutta minun oli juostava perään ja varmistettava, ettei hän ollut eksynyt. Sen enempää en apuani voinut toiselle tuputtaa, mutten voinut toisten lasta jättää huomioimatta tuollaisessa tilanteessa. Hän olisi voinut olla minun lapseni.

2 thoughts on “Niin äiti.

    1. Itellä tietty kuopus vasta sen 3,5 -vuotias, joten ei siitä niiiin kauaa oo ku on vauvaa hoitanut. Mutta oli silti hauskaa, ettei tossa ajassa ollu mitään unohtanut. 😊 Ja vauvat tuoksuu niin ihanille ja pitää niin hauskoja ääniä! ❤

      Ei, ei ole vauvakuumetta. Mut voisin tasasin väliajoin ottaa pari tuntia tollasta vauvaterapiaa. 🙈

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s