Kiitos arvista!

Kiitos H&M! Kiitos, kiitos, kiitos!

Itsekin kesällä laitoin kuvan omasta reidestäni/pyllystäni todeten, että arpia on, mutta mitäs sitten. No, nyt yhä useampi vaatevalmistaja/kauppa on myös alkanut näyttämään mallinsa muokkaamattomina. Ja se on niiiin hienoa!!!

Screenshot_20180920-133628_H&M

Meillä on arpia, ja vartaloa taivuttaessa tai istuessa tulee väkisinkin poimua ja makkaraa. Ja se on ihan fine! Nyt sen näyttää myös H&M. Aivan mahtavaa! Jätetään se liiallinen kuvien muokkaaminen pois ja rakastetaan itseämme juuri sellaisina kuin me ollaan! Koska siis nämäkin mallit on aivan täydellisiä arpineen päivineen!

Screenshot_20180920-133911_H&M

Kysyin instan puolella seuraajiltani, että kuinka moni on tuntenut mainonnan ja sosiaalisen median luoman vartalokuvan takia paineita tai tyytymättömyyttä vartalonsa suhteen. Vastanneista 64% on tuntenut! Vastanneissa oli sekä naisia, että miehiä. Eri näköisiä, eri kokoisia. Ja totta helkkarissa ihmisille tulee paineita, jos meille näytetään kuvaa ihmisistä, jotka ovat kaikki lihaksikkaita ja sielä ihoisia. Ainut vaan, että ne eivät vastaa todellisuutta! Alamme hävetä täysin normaaleja asioita. Mielikuva joka meille on ihannevartalosta luotu, ei välttämättä ole edes mahdollinen saavuttaa.

Screenshot_20180920-133811_H&M

Instassa höpöttelinkin aiheesta hyvät pätkät oman vartaloni osalta, mutta kirjoitan mietteitäni nyt tännekin.

Mitä tulee hiuksiini ja kasvoihini, olen niihin ollut pääasiassa aina tyytyväinen. Okei, luonnonkihara tukka ei aina ole kiva, huulet voisivat olla paksummat ja joskus nenä näyttää mukamas vähän turhan isolta. Mutta nämä on näitä huonon päivän fiiliksiä. Kuitenkin, tykkään paksuista hiuksistani, mielestäni kasvoni ovat sievät, silmäni ihanat niin mallinsa kuin todella vihreän värinsä puolesta ja rakastan pisamiani. Voisin niitä ottaa jopa lisää! Korkeat poskipääni ja kauniin malliset kulmakarvat ovat myös mieleeni. Eli pään suhteen itsetunto on kohdillaan. Ja ihmekös tuo, sillä kasvoille ei ole tarkkaan rajattua ihannetta. Vaikka botox-huulisia ja kulmia kohottaneita julkimoita nähdäänkin, niin ne on helpompi sivuuttaa. Samoin kuin vimpan päälle meikatut. Jotenkin niistä ymmärtää, että iltapesun jälkeen nuo näyttävät ihan yhtä valjuilta kuin kuka tahansa, joten ihan sama.

Screenshot_20180920-133829_H&M

Sen sijaan vartalon kanssa ei ole sama juttu! Älyn ja kauniiden kasvojen sijasta on mennyt nyt jonkin aikaa, kun on palvottu vartaloita. Mitä timmimpi, sen parempi. Nyt on onneksi alettu muuttamaan suuntaa, mutta tuo kausi on vaikuttanut myös minun ajatusmaailmaani. En sopinut siihen muottiin. Olen aina ollut hoikka, mutta en erityisen lihaksikas. Vaikka treenaankin ja olen saanut lihasta, ei vartaloni ole lähelläkään “ihanteita”. Minulla on melkoisen hyvät käsivarret ja yläselkä. Vatsassa sen sijaan on ylimääräistä ja iho ei ole palautunut raskauksien jälkeen ihanan kimmoisaksi, vaikkei siinä arpia olekkaan. Vatsa pömpöttää herkästi ja on kaukana upeasta pyykkilaudasta. Pylly on kivan mallinen, muttei täydellisen persikan pyöreä ja siinä, sekä reisissä on arpia, muhkuraa ja ylimääräistä rasvaa. Niin ja rinnat! Oivoivoi. Kuulkaa kun ne eivät ole D-kuppia. Eivät edes C!

Katsos, näin helposti nimesin epäkohdat vartalostani. Tadaa! Mitäpä jos sen sijaan toteasin olevani erittäin sopusuhtainen. Ja hei, olen oikeasti petrannut tässä! Vaikka vartaloni ei ole “täydellinen”, mitä ikinä se onkaan, niin se on hyvä! Olen 157cm pitkä ja painan noin 56 kiloa. Olen siis täysin sopusuhtainen. Rintani ovat kauniit ja vaikka niillä ei iltapukuun saada isoa rintavakoa vilauteltavaksi, näyttävät ne oikein kauniilta esimerkiksi pitsissä. Peppuni ei ole täydellisen pyöreä, mutta se on silti hyvän mallinen ja kyllä se hyvältä näyttää niin farkuissa, kuin hotpantseissakin. Vaikka minulla on pituutta vain sen 157cm, se ei tee minusta millään tavalla mallin mitoissa olevaa huonompaa! Olen söpön mittainen. Ja mikä parasta, se on luonteeni joka tekee minusta kaikin tavoin täydellisen pakkauksen!

Bodypositive ei ole mikään läskien kamppanja, jolla yritetään saada epäterveelliset elämäntavat hyväksytyiksi. Sen tavoite on saada jokainen tuntemaan itsensä hyväksi juuri sellaisena kuin on! Ja vain näkemällä muokkaamattomia, erimallisia vartaloita mainoksissa ja katukuvissa, saadaan muutettua vääränlaiseksi muuttunut ajatusmaailma vartaloista taas normaaliksi ja kaikenlaiset vartalot hyväksyviksi! Minä olen hyvä juuri näin, ja niin olet sinäkin. Me olemme paljon enemmän, kuin pelkät tissit, pakarat tai vatsalihakset! Me olemme ihanat luonteemme ja älykkyytemme ja kaikki ihanasti erilaisiin vartaloihin “pakattuina”.

Jotenka minä ainakin kannatan nykysuuntausta, joissa jokainen saa näkyä juuri sellaisena kuin on. Ihan ilman kuvamuokkausta!

 

 

Kuvat H&M:n sovelluksesta.

2 thoughts on “Kiitos arvista!

 1. Mun keskimmäinen tytär on sun pituinen :). Mulla on kanssa raskausarpia reisissä ja vatsassa. Vatsa on myös roikkuvapussi, jota en koskaan ole saanut voimisteltua raskauksien jälkeen pois (ja niitä raskauksia tosiaan on ollut se kuusi kpl), se vain on tullut jäädäkseen. Sen olen hyväksynyt, olkoon sit, kun ei ole poiskaan lähtenyt.
  Asiaa koko tekstisi 🙂

  https://www.lily.fi/blogit/yhta-sirkusta

  Liked by 1 person

  1. Ja musta on jotenkin sääli, ettei kroppa muka saisi muuttua ja elämä siinä näkyä. Kun se suurimmalla osalla näkyy. Leikkaukset ja käsittämättömän hyvät geenit on juttu erikseen. 😄

   Ja sun tytär on hyvän mittainen! 😉

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s