Pelottaahan se.

Rintasyöpä. Asia, jota varmasti moni nainen miettii ja pelkää. Ja ihan syystä. Joka vuosi yli 5000 naista sairastuu rintasyöpään, ja rintasyöpä onkin Suomen yleisin syöpä. Vaikka hoidot ovatkin parantuneet, ja ennuste on hyvä, eivät kaikki sairastuneet syövästä kuitenkaan selviä. Ja osa heistäkin, jotka selviävät, sairastuvat uudelleen tai heiltä löytyy myöhemmin etäpesäke. Joskus syöpä kroonistuu.  Sitä ei saada enää pois, mutta hoitojen avulla voi elää vielä vuosikausia, hyvääkin elämää. Tällöin taudin leviäminen on saatu hidastumaan tai kokonaan pysähtymään.

Itse tunnen 3 naista joilla on ollut tai on rintasyöpä. Ja aina se jättää jälkensä. Niin fyysiset kuin henkisetkin.

Yhden naisen taistelua olen seurannut melko läheltä ja täytyy sanoa taistelun olevan yhtä helvettiä. Mutta hengissä pysyminen on kyllä aika hyvä palkinto. Sairastavan lähipiirillekin syöpä on vastustaja. Sitä vastaan taistellaan yhdessä. Lääkärit hoitavat syöpää, mutta rakkaat hoitavat sitä sairastavaa. Älkää siis jättäkö ihmistä yksin.

 

Jokaisen meistä naisista olisi hyvä tasaisin väliajoin tutkia rintamme. Ja onneksemme meillä järjestetään seulontoja. Gynellä käydessä voi myös lääkäriä pyytää tekemään tarkastuksen.

Tukeakseni rintasyöpätutkimusta, ostin minulle ja tytöillemme roosanauhat. Mieskin ostaa vuosittain sen työtakkiaan koristamaan. Sen osto on pieni juttu, jolla kuitenkin on iso merkitys. Ennaltaehkäisy ja varhainen toteaminen ovat asioita, joita Syöpäsäätiö mm. edistää.

IMG_20181006_224141_413.jpg

4 thoughts on “Pelottaahan se.

  1. Tästä tulikin mieleeni, että minulla on seulonta vajaan kahden viikon päästä! Sinne pitää aina mennä, vaikkei mikään miellyttävä homma olekaan…

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s