Hallittua kaaosta.

Koti sellaisena kuin se on nyt -haaste on pyörinyt blogeissa kesästä asti. Välillä mietin siihen tarttumista, mutta sitten se jäi. Kunnes Pöpeliköstä se haaste kosahti eteen ja totesin, että pakko se on toteuttaa jossain kohtaa. 😂

Vaikka täällä mainostinkin olevani siisti ihminen, niin ei se sitä tarkoita, etteikö meillä toisinaan olisi aikamoista hallittua kaaosta. Siistiä on, mitä tulee puhtauteen. Mutta lapsiperheessä tavaraa on millon missäkin ja sängyt monesti petaamatta.

20181008_163204.jpgToisinaan lasten jäljiltä huone näyttää siltä kuin siellä olisi räjähtänyt. Nyt kuitenkin jo jonkun aikaa huone on pysynyt yllättävän siistinä! Lipaston luona on kuopuksen barbikeikki ja sängyt on petaamatta. Mutta muuten tavarat ovat omilla paikoillaan.

20181008_163303Yläkerran vierashuoneessa on tosin myös leikit kesken… Eikä niitä tarvitse siivota ennen kuin mamma tulee.

20181008_170623Vierashuoneesta löytyy myös treenivälineistö. Niitäkin siirretään pois tieltä tarvittaessa.

20181009_104420Tosi usein petaan sängyn, vaikken päiväpeittoa jaksaisikaan laittaa. Tällä kertaa sänky oli aamun jäljiltä vaan yhtä peittomyttyä. Ja kuten mies sanoo. Hänelle on varattu 1/3 ja minulle 2/3!

20181008_171127.jpgMakkarin yksi nurkka on täynnä minun villa- ja lämpötossujani. Päiväpeitto ja tyynyt ovat lattialla ja niiden päällä yöpukuni. Toisinaan kasa kerää enemmänkin vaatteitani. Hups.

20181008_163228Tämä keittiön taso on se joka meillä kerää kaiken krääsän. Hyvä paikka tavaroille, joita ei just nyt jaksa viedä omille paikoilleen. Tällä hetkellä se on vielä suht järjestyksessä. 😄

20181009_182711Keittiön pöydältä löytyy läppärin lisäksi usein myös minun kirjani, esikoisen läksyt, piirrustustarvikkeita ja posti. Tällä viikolla tosin se on kerännyt yllättävän vähän mitään. Kaivoin säilöstä esille jo “kausivalon”. On niin pirskatin pimiää iltaisin. Saavat nyt mennä neilikoiden kanssa kivasti kimpassa tuossa. Kukkiakin oli saatava tähän harmauteen!

20181008_170025.jpgJa sitten armas kodinhoitohuoneeni, joka on argh. Se vaatisi remonttia. Ainoa huone jonka rakentajat olivat jättäneet vaille huomiota.

20181008_170113Sitten on vielä apukeittiö/yläeteinen. Koululaisen tavarat siistissä kasassa ulkoilun jäljiltä kierrätyspisteemme kanssa sulassa sovussa. Kuinka vanhoiksi lasten täytyy kasvaa, ennenkuin kaikki vaatteet löytää omille paikoilleen? Kysyn vaan.

 

Mitään hirmuista sotkua meiltä ei siis löydy. Tai siis ainakaan omasta mielestäni. Olen ihminen, joka ei kestä kaaosta omassa kodissaan. Vaikka toisten luona kyläillessä moinen ei minua haittaakkaan, on oman tilani oltava suht järjestyksessä.

6 thoughts on “Hallittua kaaosta.

    1. Meillä sotku tarkottaa lähinnä lasten tavaroita levällään. Joskus on olohuone vallattu majaleikkiin jne. mutta leikit pitää sit kerätä pois illalla. Leikit saa jättää jos ne ei valtaa koko huonetta, eikä oo kulkuväylillä. 🙂

      Like

  1. Mun blogi ei ole lifestyle blogi, niin tän haasteen toteuttaminen tälleen klassisesti ei oikeen onnistu. Pitäiskö mun toteuttaa tää haaste niin että kuvailen prinsessa Elenorellen Kodin sellaisena kuin se on nyt. Mieti nyt, silkkimekkoja lojumassa ympäri pukeutumishuonetta, piika joka kompastuu hiiliämpärin kanssa, jalokivet levällään lattialla, kun ei osaa paattaa mitä pukisi.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s