Kuinka haluaisin elättää itseni?

Työ on aika iso osa ihmisen elämää. Ja vaikkei se koskaan ole minulle tärkeysjärjestyksessä ensimmäiselle paikalla ollutkaan, olisi kiva jos se silti olisi mieluisaa. Olen pohtinut viime vuosina paljon sitä, millä oikeasti haluaisin elättää itseni. Avustajan työt eivät enää kiinnosta. Ohjaajan työt on ok, jos työporukka on ok, mutta kummankin työn määräaikaisuus on vuosien myötä alkanut ottaa aina vaan enemmän päähän.

Haluaisin ansaita elantoni asioilla joissa olen hyvä ja joista nautin. Kirjoittamalla, viittomalla, kertomalla mielipiteeni ja tarttumalla aiheisiin, jotka mielestäni ansaitsevat päivänvaloa.

En jaksa, enkä halua kaikkea paasaustani purkaa tänne blogiin, vaikka sitä toisinaan harrastankin. Sen sijaan olen kirjoittanut purkauksiani kolumnimuotoon. Katsotaan mitä niistä lähetän eteenpäin, minne, ja julkaistaanko niitä. Olenpahan saanut yhteiskunnassamme minua vaivaavat asiat ulos itsestäni.

Kirjoittaminen on palkitsevaa. Kun pääset oikeaan fiilikseen ja kirjoitat 10 sivua kevyesti, siitä tuleva tunne on aivan mahtava. Teit sen ihan itse! Tuosta vain. Ja kun sivumäärä kasvaa, sen enemmän luotat itseesi. Ja kuitenkin itselleni pääasia on, että nautin kirjoittamisesta ja se on minulle helppoa. Voin asettaa tavoitteeksi saada hyvällä fiiliksellä tietyn sivumäärän täyteen, mutta sen suurempia tavoitteita en itselleni aseta. Se on minun oma juttuni, jota en koskaan tee pakotettuna. Se on asia, jota rakastan ja haluan sen pitää sellaisena.

Samoin on viittomakielen kanssa. Rakastan sitä! 13 vuotta sitten se tuntui heti luontevalta ja järkeenkäyvältä kieleltä. Sen oppiminen oli minulle helppoa ja minusta oli ihanaa päästä sisälle toiseen kulttuuriin, joka sijaitsi ihan omani kyljessä. Musiikin kääntäminen kuultavasta nähtäväksi oli jo kouluaikana sellaista, mistä tykkäsin. Ja nyt instagramiin olen yrittänyt tehdä uuden videon joka viikko, jonka julkaisen myös youtubessa. On ihanaa saada ihmisiltä positiivista palautetta ja kuulla videoiden ilahduttavan ja liikuttavan. On myös ollut mukava huomata, että alkuperäiset artistit huomioivat videoitani yhä useammin!

IMG_20181017_142904_322

Ihminen tarvitsee omia juttujaan. On se sitten juoksemista pururadalla, tai omien mielikuvituksentuotteiden eläviksi tekemistä paperilla, punttien nostamista salilla tai vieraan kielen opiskelua.

On myös tärkeää saada kokemuksia siitä, että on hyvä itselleen tärkeissä asioissa. Nähdä kirjoitustaidon kehittyvän ja saada kehuja lukijoilta. Voittaa omat ja toisten juoksuajat. Kokea iloa saadessaan lisätä painoa tankoon ja huomata tangon nousevan kevyemmin. Oppia uusia sanoja ja huomata pärjäävänsä kielen kanssa.

On myös tärkeää, että itselle tärkeät ihmiset ymmärtävät sen oman jutun jutun olevan tärkeää ja tukevat sitä. Olen itse onnellinen niistä muutamasta ihmisestä, jotka uskovat minun osaamiseeni ja haaveideni toteutumiseen. Myös silloin kun en itse ole niistä niin varma, he ovat. Minulla on unelmia, ja hiljalleen olen alkanut uskoa, että ne ovat mahdollisia toteuttaa. Ja vaikka jotkut eivät uskoisikaan minuun, eivät osoittaisi minun osaavan, eivätkä tukisi, niin tärkeintä on, että minä kuitenkin useimmiten itse uskon itseeni. Ja että muistan niiden olevan minun juttujani. Minun omiani.

4 thoughts on “Kuinka haluaisin elättää itseni?

    1. Sepä se! Lasten saannin jälkeen olin hetken vähän hukassa. Olin saanut lapset, mennyt naimisiin, minulla oli ammatti ja muutama vuosi työkokemustakin, mitäs sitten. No onneksi nyt on taas ymmärtänyt, että kyllä sitä jossain kohtaa keksii taas unelmia! 😊

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s