Karvaterapiaa.

Minä olen kyllä ehdottomasti sitä mieltä, että eläimet ovat hyväksi ihmiselle ja ihmismielelle. Koirat odottavat omistajaansa kotiin, kuin kuuta nousevaa ja ovat aina siellä missä omistajansakin. Ja vaikka kissa ei välttämättä ole ihan niin sosiaalinen, ovat nekin toisinaan jopa hyvinkin seurallisia. Kissa on eläin joka sopii minulle mitä parhaiten.

IMG_20180903_230220_121

Meidän kissa on melko itsenäinen. Näen sen aamulla ruokaa antaessani ja sen jälkeen se saattaa huidella pitkin metsikköä tai maata sängyssä loppu päivän. Mutta illan tullen se hipsuttaa perheen pariin. Istahtaa sohvalla syliin tai tulee ainakin lähettyville. Lapsia nukuttaessa se tulee monesti vatsani päälle pötköttämään ja saattaa toisinaan jäädä lapsen jalkopäähän nukkumaan, tai jopa lapsen viereiselle tyynylle antaen häntänsä lapselle unileluksi. Toisinaan se taas tulee meidän sänkyymme. Haluaa telkkaria katsellessamme vielä kiivetä päälleni ja kaipaa rapsutuksia. Kehrää siinä tyytyväisyyttään pitkänkin aikaa. Joksus se siirtyy siitä jalkoihimme nukkumaan, mutta joskus sillä on valtava läheisyyden kaipuu ja se jää viereeni nukkumaan. Kuten tässä yksi viikko, jolloin se pysyi koko yön vieressäni ja vei täten 1/3 sängystämme. Ihana karvamuru.

Kun eläin on lähettyvillä ja tiedät, että täysin yksin et jää, siinä on jotakin lohdullista. Kun silität kehräävää kissaa tai rapsutat ehdotonta rakkautta antavaa koiraa, niin kyllä siinä väkisinkin tulee hyvä olo ja sitä rentoutuu.

Suosittelen lemmikkiä kaikille. Paitsi en tietenkään niille, jotka eivät ole valmiita sitoutumaan eläimeen ja pitämään siitä huolta. Eli lemmikit eivät sovi heille, joille vain oma napa on tärkeä. Kissaa ei oteta kesäkissaksi, eikä koiraa pelkäksi asusteeksi. Ne ovat perheenjäseniä, jotka tarvitsevat huolenpitoa. Ne vaativat aikaasi, mutta antavat myös paljon. ❤

4 thoughts on “Karvaterapiaa.

 1. Oon usein miettinyt pupusen ottamista allergiastani huolimatta, kun olisi sille ihan oma huoneensa temmellyskentäksi ja karvoitettavaksi, mutta vietän oikeasti niin paljon aikaa poissa kotoa jo töidenkin puolesta, ettei siinä olisi mitään järkeä. Eläin kun ei todellakaan ole mikään lelu, hetken mielijohde tai jatkuvasti jonkun muun hoidettavaksi jätettävä asia.

  Liked by 1 person

  1. Sepä se. Meiän kissa on kerran tai kaks ollu meiän äidillä tän 9 vuoden aikana. Muuten päivän kaks kotona yksin. Kissa on kiva ku pärjää hetken yssikseen. Koira ei.

   Like

 2. Mä pelkään kissoja ihan kamalasti! En ikinä uskaltaa silittää, puhumattakaan, että ottaisin syliin!

  Koiraa en ota, koska kukaan ei halua viedä aamulla aikaisin sitä lenkille. Eikä sateella. Eikä pakkasella.

  Koira mulla on joskus ollut ja 2 undulaattia. Tiedän myös miten paljon ne sitoo!

  Nyt en halua sitoutua mihinkään. Nautin kun lapsetkin muuttaa yksitellen pois. Nuorin enää asuu kotona!

  Liked by 1 person

  1. Mä rakastan koiria, mutta ne sitoo vielä kissaakin enemmän ja vaatii ihan eri tavalla hoitoa. Mulla just makasi sylissä puolen tunnin ajan meidän karvatassu! Rakastan kun se kehrää ja leipoo ja on niiiin hellyyden kipeä. Lämmin pakkaus! ❤ Vieraiden kissojen kanssa oon varuillani, koska kissat on arvaamattomia jos et tunne niitä. Oman kissani tunnen, tiedän mistä se tykkää ja tiedän, että se ei iske hampaita käteeni. 😂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s