Marraskuu.

Ehdin jo ajatella, että hyvinhän tästä syksystä selvitään. Energiaa on ja olo on hyvä. Sitten siirrettiin kelloja. Käännettiin kalenterista sivua. Ja PAM. Marraskuu.

Kelit ovat pääasiassa olleet harmaata ja märkää. Sitä kyttää ilmatieteenlaitoksen sivuilta, että joko ne lupaavat edes pientä auringon pilkahdusta.

Aamulla on pimeää. Päivällä on pimeää. Illalla on pimeää. Jatkuvasti on pimeää. Kausivalot palavat ympäri vuorokauden. Päivärytmeistä ei ole hajuakaan ja jatkuvasti väsyttää, koska sisäinen kello huutaa “mitä hittoa!”

Päivät ovat yhtä harmaata massaa. On ihan sama katsotko ulos 9 aamulla vai neljältä päivällä. Näet pimeyttä. Tunnit kuluvat ja päivät menevät. Taas on perjantai ja mietit mihin käytit kuluneen viikon. Vastaus on: et niin mihinkään. Riittää kun selviät päivästä toiseen.

Itsehän odotan sitä, kun saan kääntää kalenterin joulukuulle ja voin kaivaa joulukoristeet esiin. Joulutontuista ja koristeista tulee kotiin oma tunnelmansa. Pimeys on helpompi kestää, kun availlaan joulukalentereita ja tonttuset nykerönenineen ja punaisine lakkeineen ilahduttavat joka nurkassa!

Sitä ennen täytyy vielä selvitä 17 marraskuisesta päivästä. Onneksi eilen sentään saatiin nauttia vähän auringostakin, ja jestas kuinka paljon energisempi olin! Sain asioita ihan eri tavalla aikaan, kuin mitä viime viikolla!

 

Löysin kuvasarjan, joka kuvastaa hyvin marraskuun fiilistäni:

IMG_20181111_222208.jpg

Voisin hyvin viettää harmaat päivät tuollaisessa haalarissa.

Kuvat täältä.

12 thoughts on “Marraskuu.

 1. Just eilen luin jonkun uutisen, että kaikkialla muualla Suomessa on aurinko edes pilkahtanut marraskuun aikana, mutta täällä Kouvolassa _ei_kertaakaan_. Tervetuloa vaan tänne ikuiseen harmauteen. :’D

  Liked by 1 person

 2. Tää harmaus ja pimeys ahdistaa ihan älyttömästi. Tänään on ihan eri tavalla energiaa, kun aurinko paistaa 🙂 odotan myös kovasti joulukuuta (ja joulua) ja taidan laittaa joulukoristeet jo ensi viikolla piristämään 😀

  Liked by 1 person

  1. Meillä ei oo vielä aurinko tänään näkynyt, mutta pilvikerros on selkeästi kevyempi, koska ei oo niin pimeetä. Vaikuttaa heti oloon!

   Ja mä kanssa jo mietin, että pitäiskö vaan kaivaa ne koristeet jo esille. 😄

   Like

 3. Marraskuu on kyllä pahin. Ei aurinkoa, ei lunta, pelkkää sadetta ja matalalla roikkuva taivas. Haluaisin jäädä kesäaikaan ihan vaan siksi, että töistä lähtiessä olisi edes pilkahdus päivänvaloa. Mutta ehei – pimeä laskeutuu jo neljän aikoihin, hehheh.

  Liked by 1 person

  1. Meiän tytöistä toinen kysy yks päivä, että onko jo ilta. Kiva vastata, että ei, kun kello on neljä. Mut tätä tää talvi on. 😭😄

   Marraskuu on pahin, se tuntuu pimeimmältä. Joulukuussa se joulun ihanuus tekee kaikesta helpompaa!

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s