1.12.

Tänään aukesivat joulukalentereiden ensimmäiset luukut. Lähtölaskenta aattoon on alkanut.

Lapsilla on niin kuvakalenterit, kuin herkkukalenteritkin. Itselleni päädyin ostamaan Dermosilin kalenterin ja se on todella kaunis! Plus hinta-laatusuhde oli järkevä, toisin kuin monella muulla merkillä.

Joulukoristeet ripottelin hiljalleen pitkin kotia. Niistä tulee ihan oma tunnelmansa. Jouluverhot ja punaiset pyyhkeet on ripustettu. Glögiäkin olen hörppinyt jo useamman mukillisen.

Muutama lahja on vielä ostamatta, mutta hyvin tässä vielä ehtii. Odotan joulunaluspäiviä. Joulukuusen sisäänkantoa ja koristelua. Sukulaisten saapumista. Koristellaan kuusi. Saunotaan. Ja sitten aatossa on ihan oma tunnelmansa ja jo perinteeksi muodostunut aikataulunsa.

Ensin glögiä ja joulurauhan julistus. Jutustelua. Sitten katettuun joulupöytään ja herkuttelua kaikessa rauhassa. Lapset odottaa joulupukkia melkeinpä innosta täristen. Jälkkäriksi syödään vähän isoisovanhempien tekemää hedelmäsalaattia, jonka avulla ruoka laskeutuu hyvin. Sitten joko pukki tulee tai lahjat ilmestyvät ovelle ja lapset jakavat niitä silmät loistaen! Availlaan lahjoja ja käydään läpi mitä ihanaa kukin on saanut. Lapset ottavat ensimmäiset lahjat käyttöön. Sitten katetaan kahvipöytä ja päästään herkkujen ääreen. Illalla katsellaan elokuvia, pelataan pelejä, syödään ehkä vähän juustoja ja jos oikein hurjiksi ryhdytään, niin tyhjennetään ehkä viinipullo. Yhdessä porukalla valvotaan tavallista myöhempään ja seuraavana päivänä on vuorossa rentoa yhdessä oloa.

 

Voi joulu! Ihanaa, kun pian taas saavut! ❤

IMG_20181129_133812_797

4 thoughts on “1.12.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s