Laatuajan ei tarvitse olla ihmeellistä.

Vaikka lapsemme tykkäävät toki käydä Hoplopissa, Muumimaailmassa ja muissa vastaavissa, ovat he aivan riemuissaan myöskin metsäretkistä ja lintutornilla käynneistäkin.

img_20190112_215418_978

Lapset eivät tarvitse kovin ihmeellisiä asioita, vaan se koko perheen yhdessäolo on sitä parasta laatuaikaa varmasti jokaiselle pienelle olennolle. Ja se leffailta kotonakin saadaan vähän spesiaalimmaksi poppareiden ja karkkien kera, eikä aina tarvitse suunnata elokuvateattereihin. Sekin on muuten 4-hengen perheeltä sellainen 50€ pommi! Joten ei sitä ihan joka viikonloppu tule perusperheen suunnattua moisiin huvituksiin.

img_20190118_091102_952

Mielestäni on jopa vallan hyvä, jos lapset eivät vaadi aina päästä moisiin. Ne Hoplopit ja Korkeasaaret ovat sitten oikeasti spesiaaleja juttuja. Ja mielestäni sillä hinnalla saa ollakin. Koska anteeksi vain, mutta en minä maksaisi joka viikonloppu edes sitä 18€/lapsi sisäleikkipuistosta. Enkä haluaisi lapsiamme sellaiseen opettakaan! Mielummin pakkaan eväät ja lähden ihmettelemään metsään pupun jälkiä ja tikan hakkaamaa puuta. Mielestäni on hyvä, että lapsi osaa riemuita niinkin pienistä asioista. Niin, ja pelkästään isovanhemmille menosta tai heidän meille tulosta, lapsemme saavat ison ilon aikaiseksi. Vaikka me näemme heitä sentään oikeasti usein!

img_20190112_232433_583img_20190112_215418_987

Mitä tulee minuun ja mieheeni, niin toki mekin tykkäämme toisinaan yöpyä hotelleissa ja käydä ravintoloissa syömässä. Mutta patikointi kaksin, saunan lämmittäminen kotona, ja leffailta sohvan nurkassa on myöskin aivan ihanaa! Ja saadessamme kahdenkeskistä aikaa, vietämmekin sen useimmiten ihan nauttien kodin rauhasta.

img_20190112_215919_462

Toki mekin haemme toisinaan pizzat, sushia tai hampurilaiset kotiin. Tai teemme itse perheen kesken tai rakkaimpien kanssa pizzaa/hampurilaisia. Spesiaalien juttujen ei tarvitse olla kalliita, ollakseen ihania.

img_20190112_215418_977img_20190112_215418_985

Vaikka monen elämä tuntuu olevan mitä uskomattomampien harrastusten tai maailmankolkkien etsimistä, ja tavallinen arki on joillekin pakkopullaa, on minulle lause “arki on parasta” aikalailla paikkaansa pitävä. Koska sitähän se elämä pääosin on. Ihan tavallista arkea. Ja siitä olisi hyvä tehdä edes pääosiltaan sellaista, josta tykkää. Toki etenkin miehen työn takia lomia aina odotetaan, mutta ei silloinkaan koko lomaa suoriteta tehden erikoisia asioita, vaan nautitaan siitä yhdessäolosta ja tehdään pari vähän spessumpaa juttua.

img_20190112_215111_526

8 thoughts on “Laatuajan ei tarvitse olla ihmeellistä.

 1. Me käytiin vain kesäisin Lintsillä, Särkänniemessä tai tykkimäellä. Pari kertaa muumimaailmassa, kun muksut oli pieniä. Niin ja yhden kerran kesässä, ei joka viikonloppu 😀
  Turha lapsia on opettaa rahaa kuluttaviin juttuihin! On tosiaan maailma täynnä ilmaista ihanaakin

  Like

  1. Sama juttu! Mekin käytiin kesäsin Lintsillä, Korkeasaaressa tai joskus just Särkkiksessä tai Tykkimäellä. Puuhamaa oli pienempänä kiva paikka. Muumimaailmassa tuli käytyä myös koska se oli ihan naapurissa. 😄 Mutta just se, että niissä käytiin kesäretkillä. Talvella sitten saatettiin käydä uimassa jossain kylpylässä kerran!

   Like

 2. Miun mielestä metsälenkki lintutornille tai vain luonnon ihmettely on huomattavasti parempaa laatuaikaa, kuin jokin Hoplopissa riehuminen. Siinä kuitenkin on aikuinen/aikuiset ihan eri tavalla läsnä ja on sitä aikaa ihmetellä ja höpötellä yhdessä.

  Liked by 1 person

  1. Jep! Ja siis en todellakaan kiellä ihmisiä käymään siellä Hoplopissakin, mut se vois olla just sellanen kerran kaks vuodessa ehkä! 😊

   Sitäpaitsi, kaakao maistuu metsässä paremmalta ku missään. 😁

   Like

 3. Me käytiin yleensä kans kerran kesässä joku Puuhamaa tms, mut kaikkein parhaiten muistan ja arvostan nimenomaan metsäretkiä 💚 Varsinkin isovanhempien kanssa niitä tuli tehtyä ja tosi paljon itsenäisesti sit kun oli jo isompi. Mehupulloon sekamehua ja pari juustoleipää pussiin ja lähimetsään pyörimään, retki oli täydellinen 🙂

  Liked by 1 person

  1. Just näin! Ja vaikka muistan ne Puuhamaa ja Lintsi retketkin, niin kesät serkkujen kanssa on niitä mistä on parhaimmat muistot. Kun oltiin porukalla ja pelattiin jalista jne. 😊

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s