Löysitte tännekin.

Kun aikoinaan siirryin Lilysta muutaman bloggaajakaverin kanssa wordpressin puolelle, ja pistin oman blogisivuni pystyyn, mietin löytävätkö lukijat tänne. Uskon muidenkin miettineen samaa.

Lilyssa blogipostaus päätyi aina hetkeksi etusivulle ja siellä oli suuri yhteisö, joka seurasi toistensa tekemisiä. WordPressin puolella olet kuitenkin tavallaan yksin. Kukaan muu ei automaattisesti mainosta sinua koko ajan, eikä ole etusivua, jolle juuri sinun kirjoituksesi päätyisivät päiväksi pariksi näkyviin.

Kuitenkin, me Lilysta tänne siirtyneet loimme oman porukkamme, joten emme jääneet täysin yksin. Aloin itse mainostaa blogia enemmän instagramin puolella, sekä facebookissa. Tätä nykyä ilmoitan jokaisen uuden postaukseni niissä ja muutamalla muullakin sivulla. Sen lisäksi laitan toisten blogeihin kommentoidessani vähän kuin allekirjoitukseksi linkin omaan blogiini, ja todella moni itseasiassa klikkailee niiden kautta tänne.

Seuraajia on hiljalleen kertynyt enemmän ja enemmän. Facebookin, wordpressin ja bloglovin’nin seuraajiksi ilmoittautuu yhä uusia kasvoja ja vierailijoita eksyy yhä useammin kirjoituksiini. Edelleenkään en pääse lähellekkään ammattilaisten lukemia, mutta tiedättekö, se ei haittaa yhtään! Minä kirjoitan, koska rakastan kirjoittamista. Ja se, että jonkun mielestä kirjoituksiani on kiva lukea ja ihmiset palaavat kirjoitusteni ääreen yhä uudelleen ja uudelleen, tekee kirjoittamisesta vaan vielä kivempaa.

Te löysitte siis tännekin, ja olen siitä todella onnellinen!

Kiitos, kun luet ja kiitos jokaisesta kommentistasi, jonka jätät!

IMG_20181028_153839_570

Niin ja aihe pomppasi ehkä mieleen taas nyt, kun Lily teki vähän radikaalimpia uudistuksia ja jälleen muutama alkoi miettiä blogikodin vaihtoa. Osa on jo kassinsa pakannutkin ja pistänyt uudet sivut pystyyn. Osa ehkä miettii, että miten käy seuraajien. Muuton kokeneena voin sanoa, että osa seuraa perässä ja uudet löytävät kyllä sivusi! Eli anna mennä vaan, jos siltä tuntuu!

6 thoughts on “Löysitte tännekin.

 1. Aika moni bloggaaja on käsittääkseni kokenut myös radikaaleja vähentymisiä lukijamäärissä Lilyn päivittymisen jälkeen – enkä ihmettele! Eipä sinne enää itsekään enää eksy joka tai edes joka toinen päivä, koska sivusto ei enää näytä houkuttelevalta, eikä tärkeimmät toiminnot vieläkään toimi (seuratut blogit + ilmoitukset). Jos en olisi silloin mainosgaten aikana lähtenyt, niin nyt olisi ollut viimeistään sen hetki.

  WordPressissä on ollut aivan hyvä päivitellä blogia omaan, suht verkkaiseen, tahtiin. Lukijamäärät ei ole pilvissä (mutta yllättävän isoja omassa mittakaavassani, kun en instassa tai facessa mainosta!), mutta eipä se minuakaan haittaa. Omaksi iloksi tätä tekee, eikä rahan takii. ❤

  Liked by 2 people

  1. Joo, on ollut ilmeisestikin aikamoinen kato. Mä siellä käyn päivittäin, mutta on ärsyttävää kun täytyy selata vaan etusivua ja yrittää sieltä bongata ne mitä on ennen lukenut. Varmaan on osa blogeista tipahtanut tän takia mun listalta. Ja kommentointi on ärsyttävää, koska en tiedä onko mulle vastattu ja täten keskustelut jää.

   Mä en myöskään ole ajatellut tästä ammattia tehdä, joten riittää kun joku joskus eksyy lukemaan. 😀

   Like

 2. Mulla on ehdottomasti käynyt mielessä blogimuutto jo niiden keskelle palstaa ilmestyneiden mainosten jälkeen. Nyt kaikki on entistäkin sekavampaa ja vaikka lukijamäärät eivät ole hirveästi mulla muuttuneet, on uusien lukijoiden määrä joka kerta vähän pienempi. Veikkaan siksi, että nykyään blogiin ei törmää helposti vahingossa vaan sitä joutuu hakemalla hakea sivustolta.
  Eniten blogimuutossa ei mietitytäkään lukijamäärät, veikkaan, että ajan kanssa niitä saattaisi tulla vaan enemmän ilman Lilyn huonoja ominaisuuksia. Mutta tekninen puoli on se haaste. Haluaisin säilyttää vanhat postaukset yms. En ole todellakaan tarpeeksi tietokoneisiin perehtynyt, että osaisin näin tehdä ja siksi muutto ei ainakaan vielä ole edessä. Ehkä sitten kun palaa kunnolla käpy. Nyt odottelen Lilyn kovasti lupailemaa seuraustoimintoa takaisin, se auttaisi jo paljon..

  Liked by 1 person

  1. Joo, mä en siirtänyt vanhoja postauksia. Enkä itseasiassa tiedä siirsikö moni muukaan. 🤔 Mä en ole mikään tietokonenero ja vähän opettelua tää on vaatinut, mutta hyvin on pyörinyt jo puoltoista vuotta. 😅 Lilylla on nyt kyllä kumman kauan kestänyt saada sivunsa kuntoon. Hoitavat “kiireisimmät” nyt eka. Mutta mun mielestä kyllä seuranta ja ilmoitukset ois kiireellisiä!

   Like

 3. Niin totta! Mä muistan edelleen sen helpotuksen tunteen, kun oma sivusto oli pystyssä. Edelleen ratkaisu tuntuu oikealta ja blogi on jopa menestyneempi näin! Moni vanha lukija on tosin varmasti lopettanut lukemisen, koska blogin sisältökin koki suuren uudistumisen muuton myötä. Aikansa kutakin.

  Liked by 1 person

  1. Joo, mä luulen että oma lukijakunta koki kanssa aikamoisen muutoksen. Mä en koskaan itseasiassa edes Lilyssa seurannut lukijamäärää, joten ei hajuakaan kumpi oli menestyneempi. 😄 Pääasia, että blogin pitäminen täällä on kivempaa. Ei mainoksia ja spämmit poistuu automaattisesti jne.

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s