Sugar.

Vuoden vaihtuessa päätin yrittää vähentää sokerin käyttöäni. Kuten monena talvena ennenkin, oli pimeiden päivien piristykseksi valikoitunut sokeri ja aloin olla sokerikoukussa. Pieni pala suklaata päivittäin tai joku pulla teen kanssa korvasi kaiketi sitä auringosta saatua hyvän olon tunnetta. Ensimmäinen viikko tai ehkä kaksi ilman sokeria koettelivat. Sokeria teki mieli siinä kohtaa varmaan päivittäin ja muutamankin kerran päivässä. Sen jälkeen kuitenkin alkoi helpottaa.

Mihinkään täysilakkoon en edes halunnut, mutta siitä päivittäisestä puputtamisesta tahdoin eroon. Vaihdoin teen makeuttajan hunajaan ja päivittäiset herkut viikonlopun hemmotteluun ja kuulkaas hyvin on mennyt.

IMG_20190309_092511_052.jpg

On jännä, että kun sokerin käyttöä vähentää, myös pienempi annos riittää. Sen lisäksi sokerista kieltäytyminen on nyt helpompaa. Jos bongaan suklaalevyn kaapista, himo ei ole valtava, vaan pystyn toteamaan, että viikonloppuna sitten.

IMG_20190309_092822_271

Jos minulle on tarjottu vaikka laskiaispullaa keskellä viikkoa, olen syönyt sen. En ala mihinkään naurettavaan “en voi syödä tuota kun mulla on nyt tämä” -juttuun. Olen joskus meinannut lyödä ihmisiä jotka eri dieteillään ovat pilanneet toisten illanistujaiset ja kahvittelut. Minä halusin vain järkevöittää herkkujen syöntiä, en alkaa dietille. Ja olen onnistunut siinä! Jei!

IMG_20190309_092716_627

Oletko sinä joskus huomannut olevasi sokerikoukussa? Oletko sinä rajoittanut herkkujen syöntiä?

4 thoughts on “Sugar.

 1. Sipsilakossa olen ollut useasti, hyvin ja huonoin tuloksin. :’D

  Karkki- tai sokerilakkoihin ei oikeastaan ole tarvinut ruveta, sillä olen aika kausittainen makeisten syöjä. Välillä saatan syödä innolla läpi erilaisia karkkipusseja ja suklaalevyjä kiivaaseenkin tahtiin, mutta sitten taas saattaa olla parikin kuukautta, ettei tee minkäänlaista makeaa mieli. Sitten kun tekee, niin annan itseni herkutella.

  Liked by 1 person

 2. Onnittelut onnistuneesta korjausliikkeestä!

  Mie en erikoisemmin pidä makeasta. Nytkin on laatikossa jo toista kuukautta suklaalevy, josta olen syönyt yhden palan. Leipomisesta tykkään paljon, mutta niiden tuotosten syöminen yleensä jää perheen kontolle. Tai sitten laitan leipomukset pakastimeen 🙂

  Mutta ETIKKASIPSIT tai JUUSTONAKSUT…
  En kyllä osta kumpiakaan kuin juhlapyhinä, koska vetäisin kaksin käsin kerralla kaikki naamaani.

  Liked by 1 person

  1. Kiitos!

   Mä syön kyllä sipsejä ja poppareita jne. joskus, mutta kyllä pussi saa aika rauhassa olla kaapin pohjalla. Joskus leffaa katsoessa sitten voi kaivaa esiin. 😀

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s