Näitä minä inhoan.

“Avaa tästä”. Merkintä, joka saa melko varmasti hermoromahduksen partaalle. Ei se pussi, paketti, rasia kuitenkaan siitä aukea! Nypläät kohtaa, jota ei ole kunnolla tehty ja joudut lopulta repimään muropaketin auki väkivaltaisesti, tai avaamaan juustoraastetta sisältävän pussin saksilla, koska et halua raastetta löytyvän ympäri keittiötä.

Taskujen tasolla olevat kahvat. Olen sen mittainen, että useimmat alakaappien ja laatikoiden kahvat ovat minun taskujeni tasolla. Ei ole kerta, eikä kaksi VIIKOSSA, kun villatakistani, tai vaihtoehtoisesti housujeni narusta, jään kiinni kahvaan ja kiskaisen itseni niihin niin, että pelkään vaatteen ratkeavan.

Melkein kevät. Se vaihe joka on sen talven ja kevään välissä. Se, joka antaa hetken luulla, että nyt se kevät alkaa, mutta heittääkin sitten loskapaskat päin naamaasi ja tupruttaa elämänsä innolla räntää alas taivaalta. Kaiken kattava harmaus ja pimeys, joka vetää mielen matalaksi, ja kiusaa sinua väläyttämällä välillä hiukan aurinkoa ja pimenemällä sitten taas uudestaan. Tämä epävuodenaika on olemassa kaiketi siksi, jotta suomalainen talveen kyllästynyt ihminen osaisi arvostaa VIELÄ enemmän sitä aurinkoa sitten, kun se oikea kevät alkaa!

Pikku kakkosen siirtely. Aina kun tulee jonkin sortin urheilukisat, niin Pikku kakkonen kärsii. Sen kuuluu tulla kakkoselta, kello viisi iltapäivällä. Piste. Ei 16.25 femmalta. EI KUULU! On aivan syvältä odottaa sitä hetkeä, kun lapset saa istuttaa Pikku kakkosen eteen (okei, meillä lapset nykyään ei aina edes katso sitä, mutta entäs ne perheet joissa katsotaan?) eikä telkkarista tulekkaan mitään katsottavaa! Sitten huomaat, että hei se tuleekin femmalta, mutta yli puolet ohjelmasta on jo mennyt. Jipii! Onneksi on Yle Areena.

Hyväksikäyttävät ihmiset. Okei, tää on vähän vakavampi inhon aihe, mutta olen lähiaikoina poistanut seurattavistani ihmisiä ja katkaissut välejä sellaisiin, jotka tuottavat minulle enemmän stressiä kuin iloa. Ihmisiä, jotka ottavat yhteyttä vain silloin kun heille sopii ja he haluavat minulta jotain. Ihmisiä jotka pitävät minua itsestäänselvänä taustahenkilönä. Olen kurkkuani myöten täynnä sitä. Jos et koskaan laita minulle viestiä, jos et kysele kuulumisia, jos et käy koskaan katsomassa minua ja kutsu illanistujaisiisi, ei minunkaan tarvitse seurata sinun elämääsi.

Valehtelu. En voi sietää valehtelua. Jos et voi kertoa totuutta, silloin petät ystävääsi, kumppaniasia, sukulaistasi. Petoksia on hyvin monenlaisia, mutta kaikki vievät pohjan luottamukselta. Eikä sitä saa sen jälkeen enää entiselleen. Vihaan myös valkoisia valheita. Olen ollut joskus vieressä, kun toinen on livertänyt kolmannelle osapuolelle valkoisen valheen, vaikka olisi hyvin voinut kertoa totuuden. Sellainen kolauttaa jotakin osaa minussa ja on mielestäni inhottavaa. Valkoinen valhe kelpaa vain silloin, kun järjestellään jotain yllätystä tai muuta vastaavaa hyvää tarkoittavaa. Muuten valhe kertoo vain siitä, että teet jotain väärää.

IMG_20190322_153200_082

Mitä sinä inhoat?

4 thoughts on “Näitä minä inhoan.

  1. No joo, hämyrit! Mut oon aika hyvin siedättäny itseni niihin lasten syntymän jälkeen. On ollu pakko esittää reipasta ja listiä niitä. Tosin isommat jätän lehden/kengän alle miehen löydettäviksi. 😂

   Toi on muuten ärsyttävää kun hyvä sarja loppuu! You ja The Fall ois kyllä saanu jatkua vielä Netflixissä. 😄

   Rasismi ja nettikommentointi pistää välillä vihaksi. Ihmiset jotka tahallaan ymmärtää väärin jne. Ja siis mitä ulkomaalaisiin tulee, niin se keskustelu on ihan älytöntä! Minä en hyväksy itsemurhaiskuja, en terrorismia jne. Mutta en myöskään vihaa ulkomaalaisia tai ole sitä mieltä, että kaikki pois Suomesta, jos ei ole perimältään suomalainen viimesten 10 sukupolven ajalta. Ihmiset tekee kamalia asioita, muttei ne ole kiinni ihonväristä.

   Like

 1. Hauskat pikkuharmit, mutta silti niin tutu ja todelliset nuo kaksi ensimmäistä :D.

  Vielä pienempi, mutta silti ärsyttävä harmitus on se, kun aikoo laittaa pyörän lukkoon, mutta jokaikinen kerta takapyörän pinnojen välissä oleva heijastin osuu justiin lukon kohdalle ja pitää pyöräyttää rengasta niin, että heijastin siirtyy :D.

  Vakavammista aiheista kirjoitit myös hyvin. Ja minäkin olen kyllästynyt olemaan se itsestäänselvä taustahenkilö. Murr.

  Liked by 1 person

  1. Kiitos kommentistasi! 😊

   Joo! Toi pyörän lukkoon laitto! Aina sitä takarengasta saa pyöräyttää! 😄

   Ja vaikka se kaveripiirin siivous kuulostaa hurjalta, niin joskus sitä täytyy tehdä, ikävä kyllä.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s