Asiat järjestyy.

Jos sinä mietit, että sinun pitäis olla parempi puoliso, vanhempi, tai ystävä, niin voisitko sittenkin todeta, että riittää kun olet niin hyvä, kuin jaksat olla? Niin hyvä kuin pystyt juuri nyt tällä hetkellä olemaan.

Me vaadimme itseltämme usein enemmän, kuin muilta. Pystymme antamaan muille anteeksi asioita, joita emme jostain syystä niin helposti itselle anna anteeksi.

Samalla siinä missä toisten elämä tuntuu aina olevan juuri sitä mitä he haluavat, tai tuntuu, että jotkut saavat haluamansa aina tuosta vaan, niin ei se totuus aina välttämättä ole niin mustavalkoinen. Ja vaikka toisilla tuntuu olevan käsien täydeltä kuninkaita ja kuningattaria, niin toisille jaetaan huonommat kortit. Eikä sille vain mahda mitään. Joillain myös tuntuu olevan ihan käsittämättömän hyvä tuuri. Sellaista se on.

Älä lakkaa kuitenkaan tavoittelemasta haluamiasi asioita! Koska me jotka joudumme näkemään asioiden eteen vähän enemmän vaivaa ja me jotka joudumme rämpimään välillä siellä suossakin, meillä on ihan erilainen elämänkatsomus. Ja monesti paljon laajempi tietämys maailman asioista, erilaisista ihmisistä ja erilaisista elämistä. Eikä se todellakaan ole heikkous, vaan valtava vahvuus. Kun pystyy samaistumaan toisten elämään, saattaa olla huomattavasti empaattisempi ja helpommin lähestyttävä.

Ja ikävä kyllä meillä täällä Suomessakin alkaa yhä vahvemmin taas näkymään luokkaerot. Luojan kiitos oppivelvollisuuden ja kaikille tarjolla olevien koulujen, kaikki saavat käydä koulua ja meillä on vielä suht toimiva terveydenhuolto. Mutta silti alkaa olla aikamoisia railoja raha-asioissa ja toisten näkökantojen ymmärtämisessä. Eikä siinä auta kuin koittaa silti pärjätä.

Minulla on yksi lause, jonka mukaan koitan mennä silloinkin, kun on vaikeampaa ja se on: asioilla on tapana järjestyä. Ja niinhän se on. Joskus se ottaa enemmän aikaa, vaatii enemmän sinun aikaasi ja vaivaasi, sekä aiheuttaa melkein hermoromahduksen, mutta lopulta asiat lutviutuvat.

Ja kun ne lutviutuvat, jaksat ehkä taas olla enemmän kaikkea!

IMG_20190112_230041_953

 

2 thoughts on “Asiat järjestyy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s