Ryppyjä!

Muistan, kuinka jo parisen vuotta sitten, yhden ystäväni kanssa kauhistelimme ensimmäisiä uurteita/naururyppyjä, jotka olivat salakavalasti ilmestyneet silmiemme ympärille. “Ei vielä!” teki mieleni huutaa. Muttei siinä huudot olisi auttaneet. Iho ikääntyy ja se alkaa jo parikymppisenä pienistä jutuista, no can do.

No, nyt huomasin otsassani pieniä uurteita, jotka eivät katoa. “EEEIII! En ole vielä kolkyt!” parkaisin miehelleni. Botoxia, hyaluronia, mitä näitä nyt on? Ryppyvoidetta tänne heti! Mies ajatteli minun varmaan kajahtaneen.

Ja onhan tämä ihan naurettavaa, koska olen parikymppisiä ruiskeiden ottajia pitänyt aina ihan hassuina ja ylpeästi ikään kuuluvat muutokset kantavia naisia mahtavina. Jotenka en siis todellakaan aio oikeasti rynnätä kauneushoitolaan, vaan niellä sen, että kun ikää tulee, tulee muutoksia.

Kerran yhden ystäväni kuvaa katsottuani, huomasin ajattelevani hänen näyttävän selvästi vanhemmalta kuin 10 vuotta sitten. Mutta niin kuuluukin! En itsekkään enää näytä samalta kuin 19-vuotiaana? Ja se on vaan hyvä asia.

Koska niin monet kuvat on siloteltuja ja joidenkin näyttelijöiden/julkkisten uurteisiin on vähän ruiskuteltu täyteaineita, pääsemme joskus unohtamaan sen mikä on normaalia. Aikuisella ihmisellä saa olla uurteita ja ryppyjä. Ihan yhtälailla kuin vartalossakin saa näkyä elämän jäljet!

Sanon saman, minkä olen joskus jostain lukenutkin. Uimahallin saunaosasto on paras paikka palauttaa mieleen, millaisia ovat tavalliset vartalot ja tavalliset kasvot. Ilman meikkejä jne. Täytyisi muistaa, että kaikki me vanhenemme ja melkein kaikki me olemme ihanan ryppyisiä sitten 70-vuotiaina. Ei vartalolla tai rypyttömyydellä kuulkaas ole pätkän vertaa väliä. Vain sisällöllä.

Ja kaiken lisäksi aikuinen nainen on kaunis, vaikkakin eri tavalla kuin vasta aikuisuuden kynnyksellä oleva. Nuorella voi olla kiinteä kroppa, eikä rypyn ryppyä. Mutta aikuisella naisella on erilaista itsevarmuutta ja hän kantaa itsensä erilailla. Ja sillä itsensä ylpeästi kantamisella pääsee pitkälle!

quote-if-you-don-t-have-wrinkles-you-haven-t-laughed-enough-phyllis-diller-82-77-76

Kuva.

5 thoughts on “Ryppyjä!

 1. Hih, tietysti MIE tykkään tällaisista ajatuksista 🙂 Onneksi en ikinä ole ollut “klassisen” kaunis naiseläjä, enkä ulkonäöllä myöskään saavutuksiani saavuttanut, niin ikääntyminen ei ole tuonut ongelmaa peiliinkään katsoessa.
  Toisaalta ymmärrän senkin, että jos ulkoisella olemuksella on vaikka leipänsä tienannut, se naaman tai kropan ikääntyminen voi olla aikamoinen ahdistumisen aiheuttaja ja silloin myös käyttänee kaikki keinot mitä käytettävissä on.

  Liked by 1 person

  1. Joo, esimerkiksi näyttelijöillä se on karseeta, kun täyttäessäsi 40 niin saat olla kova tekijä saadakses vielä töitä! Pitää olla nuori ja simpsakka.

   Ja kun eihän ne rypyt kauneutta vie! Ulkonäkö toki muuttuu vuosien saatossa jokaisella, mutta eihän se nyt ihmisestä rumaa tee.

   Ja mä olen sitä mieltä, että sisältö se on mikä merkitsee. 💛

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s