Ennen oli hohdokkaampaa.

Niin ne vaan asiat muuttuu, kun ikää tulee lisää.

 

15-vuotiaana vappua odotettiin, kuin kuuta nousevaa. Se tarkoitti Naantalin kirkkopuistoa, sekalaista sakkia nuorisoa, sekä vanhempien kavereiden kautta hankittuja Catteja eri väreissä. Vahdattiin poliisiautoja, jotta ehdittiin tarvittaessa piilottamaan viinat ja käytiin puskapissalla viisi kertaa illan aikana. Käveltiin kotiin aamuyöllä ja kaaduttiin kaverin kanssa 120 senttiä leveään sänkyyn tukka takussa ja vappuväreillä värjättynä.

Nyt vappu tarkoittaa muutamaa ilmapalloa, sekä sinne tänne ripustettua serpentiiniä. Ehkä simaa ja munkkeja, sekä lähes pakollisia nakkeja. Jos hyvin käy, on voitu sopia grillailusta ystäväpariskunnan kanssa, tai sitten vaan nautitaan ylimääräisestä vapaasta. Tai vaihtoehto on toki sekin, että osa perheestä on vatsataudissa, kuten tänä vappuna. Teininä yksi ystävistäni pelasti minut yksissä pirskeissä toisen ystäväni oksennukselta, kiskaistessaan minut hereille ja pois tämän kainalosta, eli tulilinjalta. Ja tänään siivosin lapsen oksennusta. Eli lopputulema voi olla sama on juhlapäivässä mukana viinaa tai ei, joku saattaa oksentaa. Ehe, ehe. Pakko repiä huumoria jostain, vaikka oksennukset ei naurata minua pätkääkään.

 

16-vuotiaana uutena vuotena keräännyyttiin porukalla kaverin järjestämiin bileisiin ja juotiin kaljaa, vaikka se ihan karsealta maistuikin. Sitä juotiin, mitä tarjottiin. Sitten vaihdettiin katseita ihastuksen kanssa, ja hihiteltiin kavereiden kanssa. Luultiin, että ollaan jo melkein aikuisia, vaikkei oltu mitään sinne päinkään.

Nyt ammutaan porukalla muutamat raketit, juodaan lasi skumppaa ja katsotaan leffaa. Tai jos ei ihan niin hurjiksi ryhdytä, niin koitetaan edes valvoa yli puolenyön.

 

uv2006

 

17-vuotiaana lähdettiin keväällä ensin yksiin bileisiin, mutta päädyttiin joskus jopa keskellä yöllä toiseen kaupunkiin. Pussailtiin humalassa ihan sama ketä, niin tyttöjä kuin poikia. Pääasia, että pussattiin. Punkattiin sen kaverin luona, jonka kämppä oli tyhjä.

Nyt mietitään kevätjuhlien aikaan, että miten omasta valmistumisesta voi olla jo niin perkeleesti aikaa, ja ollaanko tässä jo ihan ikäloppuja. Ei todellakaan tungeta kaupungille ja baareihin jotka ovat täynnä nippa nappa täysi-ikäisiä.

 

18-vuotiaana hihkuttiin innosta, kun vihdoin päästiin jokilaivoille. Tilattiin Breezeriä ja oltiin lopultakin aikuisia. Laukussa oli tupakkaa ja sikareita, vaikkei kukaan edes polttanut, kuin humalaan tai vitutukseen. Pidettiin kaveriporukalla saunailtoja, ja nukuttiin kuka missäkin, minä joskus jopa kahdesta nojatuolista tehdyssä pedissä.

Nyt tajuan, etten ole käynyt jokilaivoilla vuosiin, ja silloin kun viimeksi kävin, taisin juoda Colaa. Saunailtoina päädytään nukkumaan ihan omaan petiin.

 

Voihan nuoruus, ja toisaalta, onneksi se on vain kerran elämässä. Nykyään vaatisin sisävessaa, en suostuisi juomaan Pink catia, ja entinen ihastuskin on varmaan jo naimisissa (niinkuin minäkin). 😀 Silti… Ottaisin mielelläni välimuodon entisestä ja nykyisestä, mutta sen aika on kai sitten nelikymppisenä, kun lapset on jo aikuisia, ja minulla on taas aikaa rellestää. Minä, rellestämässä. Hah.

 

Niin ja siis “hohdokkaampaa”. Ehkä enemmän vaan sitä mitä odotettiin. 😀

4 thoughts on “Ennen oli hohdokkaampaa.

  1. Kyllä mäkin mietin vappuna kun oli maha täynnä munkkeja ja just ja just jaksoin yhden siiderin juoda, että kyllä sitä vaan on jo niin vanha :’D Kaikkea aikansa, eikä tosiaan voi sanoa vaikka joskus vielä jaksaisikin taas juhlia juhlapyhiä oikein kunnolla..

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s