Minä en ole puolikas.

Olen kasvanut valtavasti viime vuosien aikana. Iso kiitos kuuluu toki terapialle, mutta myös ihan vaan elämässä tapahtuneille asioille ja henkiselle kasvulle.

Kiusaaminen, alistaminen, kaikki sellainen jättää jäljet. Kun olet vuosia kuunnellut mikä sinussa on vialla. Kuunnellut miten helppo sinut olisi korvata. Kuunnellut mitään tietämättömien ihmisten mielipiteitä ja vääriä oletuksia sinusta. Kaikki ne jättävät jäljet. Ne saavat sinut jopa epäilemään, puhuvatko muut ehkä sittenkin totta.

Elin vuosia ajatellen miten onnekas olen, kun kelpasin miehelleni. Miten olinkaan saanut hänenlaisensa, minä.
Olin aina onnellinen, kun jotkut hyväksyivät minut ystäväkseen ja joukkoonsa.
Onnellinen, kun joku kiinnitti huomionsa minuun.
Aina minä olin se onnekas.
Vei vuosia tajuta miten vääristynyt ajatusmaailmani oli. Eivätkö muut ole yhtälailla onnekkaita, koska heillä on minut? Enkö minä ole huomion arvoinen? Miksi minä olin ajatuksissani se, joka oli aina hyväksytty. Enkö minä ollut yhtälailla hyväksynyt ihmiset osaksi omaa elämääni?

Olen oppinut vihdoin taas arvostamaan itseäni. Minä olen kaunis, fiksu ja hyvä juuri näin. En sitten, kun olen laihempi tai timmimpi, en sitten kun olen parempi jossakin. Minä en ole huonompi, kuin joku toisella tavalla tekevä tai elävä. Tämä on minun elämääni ja saan elää sitä niinkuin haluan. Ja olen ihan mahtava tyyppi ja vetävä pakkaus, joten onko se ihme, jos joku kiinnittää huomionsa minuun!

Olen tutustunut uudelleen itseeni. Oppinut taas kuka olen, millainen olen. Minä olen ystävällinen ja puhelias. Minä olen avulias ja kiltti. Minä pidän kirjoittamisesta ja lukemisesta. Olen vihdoin oppinut laittamaan myös omat tarpeeni listan kärkeen. Huolehtimaan omasta hyvinvoinnistani. Ja ymmärtänyt, että en voi aina huolehtia kaikesta ja kaikista.

Olen oppinut hiljalleen senkin, ettei minun tarvitse miellyttää muita. Minun ei tarvitse pyytää anteeksi muiden tekemiä virheitä. Minun ei tarvitse kumartaa muita, koska kukaan ei ole minun yläpuolellani. Minun ei tarvitse tehdä kaikkeani, eikä minun tarvitse tavoitella täydellisyyttä, kelvatakseni muille.

Kaikki eivät muutoksesta tykkää, mutta minun tehtäväni ei ole miellyttää. Minun ei tarvitse kelvata muille kuin itselleni. Jos et pidä siitä, että osaankin nykyään sanoa vastaan tai että tiedän, ettet sinä ole minua parempi, se on sinun ongelmasi, ei minun.
Tiedän nykyään oman arvoni ja jos minua yritetään käyttää hyväksi, tai minua loukataan, se kertoo enemmän sen tekijästä kuin minusta. Minun ei tarvitse silloin pyytää anteeksi.
Jos joku on tehnyt jotakin väärää, ei ole minun tehtäväni yrittää korjata jälkiä.

Sinun ei tarvitse pitää minusta. Joku kyllä pitää ja se riittää. En minäkään pidä kaikista ja se on ihan ok.

Lisäksi olen ymmärtänyt, että vaikka olen isätön, en ole puolikas. Me olemme paljon muutakin kuin perimämme. Siihen mitä me olemme, on vaikuttaneet ympäristö, sekä ihmiset joiden parissa olemme kasvaneet. Minä olen minä, ihan täytenä pakkauksena. Minä tiedän mitä haluan ja millainen minä olen.
Toki minusta olisi mukava tietää enemmän isästäni ja hänen suvustaan, mutta minulla kuitenkin on jo perhe. Äitini ja hänen sukunsa ovat olleet minulle aina läheisiä, ja miehen kautta sain uuden suvun, jonka olen ottanut ihan omakseni. Kyllä siinä on jo oikein hyvin sukulaisia yhdelle ihmiselle.

IMG_20190509_130339_736.jpg

4 thoughts on “Minä en ole puolikas.

  1. “Me olemme paljon muutakin kuin perimämme.”
    Niin totta, omaa verisukuaan ei (valitettavasti :D) voi valita ja näin ollen jokaisen täytyy se ymmärtää, että itse voi vaikuttaa siihen minkälaiseksi kasvaa tai ainakin millä asenteella mennään 🙂
    Itsensä arvostaminen on kaiken a ja o. ❤

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s