Mites se 3. lapsi?

Esikoisemme syntyi 2011 ja kuopuksemme 2015. Olin aina toivonut kahta lasta ja olen mitä onnellisin kahdesta tyttärestämme. ❤

Jo suunnilleen synnärillä ollessani sain kuitenkin kuulla muilta ihmisiltä kommenttia siitä, että kyllä kai me se kolmaskin vielä hankitaan, joskos saisimme sen pojankin. Itsehän olin ilmoittanut miehelle lähes heti kuopuksen ulos puskettuani, että meidän lapsiluku on sitten muuten täynnä. Vaikka kahdesta me oltiin puhuttukin, halusin tehdä sen vielä selväksi puserrettuani nelikiloisen pienokaisemme maailmaan. 😄 Vaikka synnytykseni ovat sujuneet ongelmitta ja olen molemmat saanut ponnistettua noin 10 minuutissa ulos, ei se niin kivaa hommaa ole, että siitä itselleni harrastusta ottaisin. 😂

Mutta tästä kolmannesta, poikalapsesta, olen saanut kuulla vuosien varrella useammankin kerran. Enkä ymmärrä. Anteeksi nyt vain, mutta emme me tarvitse poikaa! Meidän tytöt osallistuu iskän, vaarin ja papan touhuihin, ihan siinä missä minun, mamman ja fammunkin. Ei meillä ole tarvetta poikalapselle vain, jotta miehellä olisi kaveri. Hän saa pärjätä naisten kanssa. 😂

Olen minä joskus ajatellut, että kyllä se kolmaskin lapsi tässä menisi. Kyllä minä sen tässä samalla hoitaisin ja kasvattaisin. Mutta tiedättekö, en jaksaisi lähteä siihen rumbaan enää. En jaksaisi enää raskautta, vauvavuotta, ja sitä, että pieni ihminen on minusta täysin riippuvainen ensimmäiset kuukautensa. Ei nappaisi sitten niin yhtään aloittaa kaikkea taas alusta!

IMG_20171110_230150_117.jpgMinä ja kuopus 2015. ❤

Onhan se rinnalla tuhiseva vauva jotain maailman ihaninta, ja olen onnellinen, kun olen saanut kokea sen kahdesti. Kuitenkin olen onnellinen siitäkin, että meidän lapsemme ovat koko ajan omatoimisempia ja saan jo välillä oikeasti omaakin aikaa.

Ei ole enää vaippojen vaihtoa, ei tarvitse syöttää ketään, eikä pukea! Meillä on kaksi hyvinkin omatoimista lasta, joita täytyy vain auttaa ja neuvoa välillä. Toki edelleen äitinä olen myös kokki, sairaanhoitaja, opettaja ja kuski,  mutta kukaan ei enää ole minussa kiinni 24/7.

Vaikka nautin tästä tämänhetkisestäkin ajasta, kun minulla on ihana, pilkesilmäinen 4-vuotias, joka näkee maailman ihan eri tavalla kuin aikuinen, sekä melkein 8-vuotias koululainen, joka lukee kirjoja ja kirjoittelee omia juttujaan, kuin äitinsä ikään. Niin silti ajattelen välillä miten ihanaa sekin tulee olemaan, kun he molemmat ovat koulussa ja tekevät pääosin kaikki asiat itse. Jestas miten se muuttaa nimittäin minun elämääni. Töihin lähtökin on vähän eri asia, kun koululaiset laittavat itse itsensä valmiiksi, kuin mitä se oli esimerkiksi raahatessa 1- ja 4-vuotiaita aamu seitsemältä päiväkotiin! Ja kun lapset menevät itse harrastuksiinsa ja viettävät aikaa ystäviensä kanssa, on minulla koko ajan vain enemmän aikaa omille harrastuksilleni, ja minun on helpompi järjestellä omia asioitani.

IMG_5014Mies ja esikoinen 2015. ❤

Ihania ovat kaikki ajanjaksot omien lasten kanssa. Kaikissa niissä on omat ihanat ja hankalat juttunsa. Ja yksi mikä on varmaa, niin rakkaus ja huoli pysyy lasten ollessa minkä ikäisiä tahansa!

Lapseni ovat minulle tärkeintä maailmassa, ja välillä sitä jopa ajattelee, että älkää kasvako noin nopeaan, vaan pysykää söpöinä ja pieninä. Ja kuitenkaan mikään ei ole yhtä upeaa, kuin saada seurata omien lastensa kasvua ja kehitystä. Seurata millaisia ihmisiä heistä kasvaa, millaiset heidän elämistään kehkeytyy ja millaisia valintoja he tulevat tekemään.

Mutta kuten todettu, ei ole tulossa kolmatta. Minun vatsanseutuani on turha vahdata sillä silmällä. Minulla ei ole halua kokea raskautta enää neljättä kertaa, ei synnyttää enää, eikä käydä läpi vauva-aikaa. Ja vaikka olisinkin vielä seuraavat 10 vuotta nykyisellä mittapuulla normi-ikäinen synnyttäjä, niin käytin mieluiten ne niin kutsutut “parhaat lisääntymisvuodet” omiin raskauksiini ja keskityn jatkossa muihin juttuihin. Seuraava vauva, joka minun vastuulleni tulee, saa olla karvainen.

Kaksi on minun lapsilukuni. ❤

One thought on “Mites se 3. lapsi?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s