Onko kaikki sitä miltä näyttää?

Vähän listaa taas lukemistani kirjoista. Kurkkaa löytäisitkö jotain omalle lukulistallesi, tai oletko lukenut samoja kirjoja? 😊

 

Liane Moriarty –  Mustat valkeat valheet

Oih Liane Moriarty. Olet yksi parhaista kirjailijoista! Osaat luoda hahmoja ja kirjan edetessä paljastaa hahmojen ja tapahtumien takaa asioita, joita ei heti olisi arvannut. Niin tässäkin kirjassa.

Kolme hyvin erilaista naista, kolme hyvin erilaista tarinaa, ja silti heidän elämänsä kietoutuu yhteen. On neljäkymmentä täyttänyt nainen, joka rakastaa laittautumista, eikä poistu kotoa meikittä. Hänellä on kolme lasta ja uusi aviomies. Hän vihaa ex-miestään. Sitten on kuvankaunis nelikymppinen nainen, jolla on identtiset kaksospojat ja täydelliseltä vaikuttava mies. Hän on nainen, jonka elämä ulkopuolisista näyttää täydelliseltä, mutta totuus on kuitenkin aivan toinen. Hän on nainen, joka rakastaa, sekä vihaa miestään koko sydämestään. Ja sitten on vielä 24-vuotias yksinhuoltaja, jonka poika sai alkunsa yhden illan tuoksinnassa. Mutta mikä onkaan totuus tuosta illasta? Naisista tulee ystäviä lasten aloittaessa koulutaivaltaan, mutta miksi yksi koululaisten vanhemmista saa surmansa myöhemmin koulun visailuillassa. Ja onko joku kolmesta naisesta tappaja?

 

Agatha Christie – Golfkentän murha

Rakastan Agathan tarinoita! Ja rakastan Hercule Poirotia.

Poirot saa kiireisen avunpyynnön kirjeitse, mutta ennenkuin Poirot ja ysrävänsä Hastings ehtivät paikalle, on kirjeen lähettäjä jo kuollut. Poirotin tutkiessa murhaa, ilmestyy pihapiiriin toinenkin ruumis, eikä hetkeen missään tunnu olevan järkeä. Ranskalainen etsivä Giraud uhkuu itseluottamusta ja aikoo ratkaista murhat ennen Poirotia, mutta harmaita aivosolujaan käyttävä vanhempi herra vetää jälleen kerran pidemmän korren keskittyessään oikeisiin johtolankoihin ja hiljalleen totuus alkaa valjeta. Kuka murhasi kenet, ja miksi? Agathalle ominaiseen tyyliin lukijaa viedään kuin pässiä narussa ja aina kun kuvittelet olevasi murhaajan jäljillä, todistetaan arvauksesi vääräksi. Loppuratkaisu on totuttuun tapaan jotakin aivan muuta, kuin olit aiemmin lukemasi perusteella ajatellut!

 

James Dashner – Maze Runner 1-3 

Tartuin kirjasarjaan nähtyäni ensimmäisestä kirjasta tehdyn elokuvan.

Labyrintti

Thomas herää hissistä muistamatta mitään. Pian hän on keskellä Aukiota, kymmenien nuorten poikien tuijottaessa häntä. Pian hänelle selviää, että Aukio on koti, turvapaikka, ja sitä ympäröi valtaisa labyrintti, jota Juoksijat eivät ole kyenneet kahdessa vuodessa selvittämään. Pian Aukiolle pelmahtaa tyttö, ensimmäinen ikinä. Tyttö tuo mukanaan viestin: kaikki tulee muuttumaan. Miksi Thomas tuntee tuntevansa tytön, vaikkei muistakkaan mitään. Ja mitä on Labyrintin ulkopuolella? Thomas pääsee Juoksijaksi ja lupaa löytää tien pois, maksoi mitä maksoi.

Poltettu Maa

Mitä on Labyrintin ulkopuolella, se selviää pian, kun Thomas ja muut päätyvät kokeeseen numero 2. Jos Labyrintti vaikutti helvetiltä, niin ei Poltettu maakaan kiva paikka ole. Teresa viedään Thomasilta ja poikien käsketään siirtyä paikasta A, paikkaan B. Ei auta kuin lähteä suorittamaan tehtävää, ja toivoa, että Teresa löytyy.

Lääke

Pelit on pelattu, mutta onko kaikki vieläkään hyvin. Kuinka hullusti maapallon asiat oikein ovatkaan ja onko olemassa mitään mahdollisuuksia ihmiskunnan selviytymiselle? Onko sallittua uhrata ihmisiä, jos voi pelastaa muut?

Tykkäsin tästä kirjasarjasta, vaikka en ehkä juuri sitä ikäluokkaa enää olekkaan, joille nämä on suunnattu. Loppuratkaisukin on mielestäni erittäin jees! Suosittelen lämpimästi

Luettuani kirjat, näin vihdoin toisenkin osan telkkarista. Tahdon nähdä kolmannenkin, vaikka toinen osa oli pettymys. Ekakin poikkesi toki kirjasta, mutta oli kuitenkin hyvin tehty. Saa nähdä millainen kolmas on. Onneksi pääosan esittäjä on söpö. 😁

 

Marian Keyes – Aikalisä

Kun aviomies pyytää 6kk taukoa lähteäkseen reppureissaamaan, tekisi mieli hakata kaveri maanrakoon tai lukita kaappiin. Amy ei kuitenkaan tee kumpaakaan, mutta jotenkin siitä paskasta on selvittävä. Hän jää kahden tyttärensä, sekä yhden “ottolapsensa” ainoaksi järkeväksi vanhemmaksi ja homma on pidettävä kasassa, vaikka mies on ilmoittanut mahdollisesti hässivänsä jokaista vastaantulijaa. Kuinka selvitä tulevasta ajanjaksosta edes jotenkin järjissään?

Alku on hieman takkuinen, mutta pian Amy huomaa hallitsevansa palettia, vihaavansa aviomiestään, ja yllätyksekseen kiinnostavansa kosioita. Onko aviomiestä myöhemmin odottamassa vaimo, joka on valmis jatkamaan siitä mihin jäätiin, vai odottaako siellä potku persuksiin ja laukut valmiiksi pakattuina? Lue, niin saat tietää!

Marian Keyes osaa kirjoittaa erilaisista elämistä ja erilaisista kriiseistä niin, että niistä jaksaa lukea. Hersyvää huumoria ja ah, niin todellista elämää, että sitä on helppo lukea. Elämä on paskaa ja silti niin ihanaa!

IMG_20190531_132615_111

Reilut 30 luettua kirjaa tähän mennessä! 😊

4 thoughts on “Onko kaikki sitä miltä näyttää?

  1. Maze runneria en ole lukenut, mutta leffat on nähty. Eivät sijoitu Top100-listalleni 🙂
    Mustat Valkeat valheet-kirjasta tykkäsin ja siitä tehty tv-sarja on oikein viihdyttävä myös!
    Agatha Christietä ei turhaan kutsuta dekkarikungingattareksi ja Poirot on yksi parhaita (joskin ärsyttävimpiä) persoonia tässä genressä.
    AIkalisä on loistavaa luettavaa aurinkotuolissa maaten, mutta unohtuu saman tien.

    Liked by 1 person

    1. Poirot on ihana. 😀

      Ja siis Maze Runnerit oli kirjana paremmat. Tosin eka kirja tuntui leffan jälkeen vähän pitkästyttävältä ensin, mutta sitten sieltä paljastuikin paljon asioita joita elokuvassa ei ollut.

      Ja toi Valkeat valheet sarja on niin hyvä! Tosin Streepin hahmo on niiiiiin ärsyttävä, etten kestä. 😀

      Olitkos sä lukenut Clare Mackintoshia? Mä olen nyt lukenu sen kirjoja ja se on aivan loistava kirjailija!

      Like

      1. Olen lukenut Mackintoshilta Minä näen sinut ja Anna minun olla – eka oli sujuvaa viihdettä, mutta en ihan siihen ihastunut – sen sijaan Anna minun olla oli oikein hykerryttävä!

        Liked by 1 person

      2. Luin siltä nyt sen Annoin sinun mennä, ja se oli paras noista kaikista. Seuraavalla suositeltavien listalla se onkin mukana. Kannattaa etsiä käsiinsä!

        Like

Leave a comment