Minun aamuni.

Kello soi ennen kahdeksaa. Makaan sängyssä kissan tuijottaessa vastaan, olisi ruoka-aika. Nappaan puhelimen ja selaan Iltalehden otsikot. Kyllä, valitsen Iltalehden, koska kaiken turhan lisäksi oikeatkin uutiset ilmestyvät usein sen etusivulle.
Esikoisen herätys pärähtää soimaan. Kuuntelen ja kuuntelen herätystä, ja lopulta huudan, että voisiko lapsi tehdä äänelle jotakin. Peittojen alta kuuluu vastaus ja hetken päästä neiti tallustelee keittiöön. Mitä ihmettä, ajattelen ja samantien tajuan, että puhelin on jäänyt keittiön tasolle. Laitan miehelle viestiä “kiittääkseni” kailottavasta herätyksestä. Kuopuskin heräilee ja laitan hänelle lastenohjelmat makkarissamme päälle. Hän on yöllä hipsinyt viereen.

Nousen ylös, ruokin kissan, napsautan vedenkeittimen päälle ja katson koululaiselle kaiken valmiiksi. Tämän siirtyessä olkkariin aamupalan kera, vien kuopukselle mehua, käyn vessassa ja pesen hampaat. Palaan keittiöön, laitan itselleni teen ja istahdan läppärin eteen. Käytän kännykkää ja tietokonetta, päivitän uuden blogipostauksen nettiin ja samalla pidän huolta esikoisen aikataulusta.

Esikoinen lähtee kouluun, minä saan teeni juotua ja kuopus katselee tyytyväisenä ohjelmiaan. Tallustelen aikaisemmin avaamalleni joogamatolle ja aloitan Yogaian kautta aamun flown. Eilisen treeni tuntuu mukavasti takareisissä ja kevyeksi ajattelemani kehon herättely paljastuu jooga-asentoja sisältäväksi kunnon herättelyksi, jonka kanssa saa pienen hienkin pintaan. 25 minuutin kuluttua olo on suhteellisen herännyt. Kerään mattoni ja palaan keittiöön. Siirtelen tavaroita pois kuvausten tieltä ja saan idean uudelle postaukselle. Ensin pohdin koko päivän kattavaa kirjoitusta, mutta totean sen liian pitkäksi (en koskaan jaksa lukea toisten moisia) ja päätän kirjoittaa vaan aamustani.

Tässä minä siis istun ja kirjoitan luonnosta, jonka julkaisen kuka ties koska. Pitäisi syödä aamupalaa, ja tehdä moinen myös kuopukselle. Sen jälkeen ovat vuorossa aamupesu, meikkaaminen ja hiusten laitto, jotta näytän edes suht freesiltä kuvatessani videon instagramiin. Olettaen, että jalat kantavat ja kykenen seisomaan kameran edessä. Se joka väittää, ettei kotitreeneistä ole mihinkään, on totaalisen väärässä!

Keitän toisen kupillisen teetä ja nautin rauhallisesta perjantaista. Ulkona näyttää syksyltä.

IMG_20190822_205326_456

4 thoughts on “Minun aamuni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s