Älä usko omiin valheisiisi.

Ruth Ware – Rouva Westaway on kuollut

Tässä taas yksi hyvä esimerkki kirjailijasta, joka osaa hommansa!

Harriet Westaway saa kirjeen, jossa kerrotaan hänen isoäitinsä kuolleen. Hankalaa hommasta vain tekee se, että Harrietin oikea isoäiti on ollut kuolleena jo vuosia ja kirjeen takana täytyy olla väärinkäsitys. Kirjeessa lupaillaan valtavaa omaisuutta, ja Harriet on kainaloitaan myöden suossa velkojensa kanssa. Tässäkö olisi ratkaisu? Toisen perinnön vastaanottamisessa? Harriet lähtee hautajaisiin ja saa pian selville, että väärinkäsitys onkin tuonut hänet lähemmäs totuutta. Miksi hänellä on sama sukunimi kuin tällä suvulla, ja kuka on oikeasti hänen isänsä?

Loppuratkaisua ei osannut aavistaakkaan ja vaikka jatkuvasti tuli fiilis, että hei nyt mä ehkä keksin, niin ei sitä sitten välttämättä ihan keksinytkään. Hah! Kannattaa lukea tämä.

Laura Linsdtedt – Ystäväni Natalia

Rehellisesti en oikein tiedä mitä mieltä olen tästä kirjasta. Kyllä sen luki, mutten siihen tarttuisi toiste.

Kertojana on terapeutti, joka puhuu asiakkaastaan. Asetelma voisi olla mitä kiinnostavin, mutta tämä kirja ei vaan sytyttänyt. Jotenkin kirjoitus levisi välillä käsiin ja herätetty mielenkiinto hukattiin liibalaabaan. Tämän kirjan perusteella ei kyllä tulisi tartuttua kirjailijan muihin tuotoksiin.

Tätä kirjaa lukiessa pelkäsin hukanneeni lukuintoni, mutta syy olikin vaan luettavassa materiaalissa.

Mhairi McFarlane – Hei ethän unohda minua

IHANA, IHANA, IHANA!

G:llä ei nyt mene ihan putkeen. Työpaikka on ihan hirveä, mutta ei sieltä nyt sentään olisi potkuja tarvinnut saada. Poikaystävä on idiootti, mutta ei sitä olisi tarvinnut löytää alasti toisen naisen kanssa touhuamasta. Perhe tuntuu pitävän häntä totaalisena epäonnistujana.

Sitten eteen tulee työtarjous. Pomoina on veljekset, joista toinen on mukava tapaus ja toinen totaalisen kuuma. Ei, mutta hetkinen. Se kuumahan on G:n ensimmäinen poikaystävä, ehkä ainoa mies jota hän koskaan on rakastanut. Ja kuitenkaan, tuo mies ei muista häntä.

Tässäpä ainekset loistavaan kirjaan. Kannattaa tarttua!

Soili Pohjalainen – Valuvika

Ai miten ihana tyyli kirjoittaa! Oikein suomalaista positiivisuutta pullollaan. Ei kun hetkonen, eihän me olla positiivisia. No, eipä ole päähenkilökään!

Vähän tuli mieleen Mielensäpahoittaja, mutta kuitenkin niin, ettei voi plagioinnista syyttää. Sen verran ohut opus, että laiskemmatkin lukijat selviävät sen lukemisesta ja ahkerammat tahtoisivat lukea lisää.

Virginia Andrews – Pimeyden kukat

Täydellinen Dollangangerin perhe, joita kaikki ihailee. Dresdenin nuket, joiden elämä hymyilee. Kunnes isä kuolee onnettomuudessa ja perheenäidin on päätettävä, kuinka selvitä elämässä neljän lapsensa kanssa.
He lähtevät kohti isovanhempien taloa, isovanhempien, jotka eivät ole koskaan olleet heidän elämässään. Äiti maalaa unelmakuvaa rikkauksista ja upeasta elämästä, mutta totuus on toinen.

Isoäiti paljastuu Jumalan pelolla kasvattavaksi hirviöksi, joka lukitsee Cathyn, Chrisin, Coryn ja Carrien asumaan yhteen huoneeseen. Yli kolmen vuoden ajan lapsilla ei ole lupaa poistua huoneesta muualle, kuin pimeälle ullakolle. Mitä kaikkea nuo kamalat vuodet pitävätkään sisällään, ja kuinka paljon rakas äiti voi muuttua. Se selviää lukemalla tämän taidokkaasti tehdyn kirjan!

Tai sitten katsomalla elokuvan, jossa on pieniä eroavaisuuksia, mutta joka kuitenkin riittävän hyvin kertoo tarinan. Tykkään molemmista!

Virginia Andrews – Koston terälehdet

Mitä tapahtui kolmelle lapselle ullakkopaon jälkeen? Päätyivätkö he sirkukseen vai tarttuiko kohtalo peliin ja ohjasi heidät paremmille poluille? Cathy hautoo kostoa ja paljastuu siinä mitä taitavimmaksi. Isoäiti saa oman osansa vihasta, mutta äiti on koston pääkohde.

Loistava kirja, joka paljasti saman nimisen elokuvan olevan NIIIIN VÄÄRIN TEHTY. Muutama juttu löytyy toki elokuvastaki, mutta ihminen, joka tässä kirjassa on yksi pääosan esittäjistä, leikattiin elokuvan alussa heti pois. Mielestäni on ihan hölmöä, että elokuvassa hahmo kuolee heti alussa ja tarina kerrotaan väärin, kun oikeasti hahmolla on kirjassa todella iso osa ullakkolasten, ja etenkin Cathyn elämässä. Taidan haluta lukea muutkin jatko-osat, tietääkseni miten tarina “oikeasti” meni.

 

IMG_20190731_160546_595

8 thoughts on “Älä usko omiin valheisiisi.

 1. Jätin aikanaan Lindstedtin ‘Oneironin’ kesken, koska ei helvetti sitä pystynyt lukemaan. Tuo ‘Ystäväni Natalia’ kyllä kiinnostelisi, sillä ei se ainakaan huonompi voi olla kuin Oneiron. :’D

  Pimeyden kukkia olen joskus katsonut telkkarista, mutten koskaan ole katsonut sitä kokonaan. En ole tiennytkään, että se on ensin ollut kirja! Täytyykin tsekata tuota tarkemmin, sillä juoni tuntuu erittäin kiinnostavalta (elokuva taas ei jaksanut pitää mielenkiintoa yllä). Kiitos vinkistä! 🙂

  Liked by 1 person

  1. Omalla vastuulla tartut sit tohon Nataliaan. 😂

   Ja joo! Kannattaa tutustua Andrewsin tuotantoon. Ite ainakin tykkäsin kovin ja varmaan muihinkin sen kirjasarjoihin tartun tulevaisuudessa! 😊

   Liked by 1 person

 2. Tuttuja teoksia 🙂
  Tykkäsin noista Andrewsin kirjoista, mutta se leffa oli mielestäni suorastaan vaivannuttavan kökkö.
  RUth Ware pitää etsiä lueattavaksi, kuulostaa sopivalle sohvanurkkakirjalle vaikka mökille.
  Valuviasta pidin kovasti ja tuota McFarlanea ehdin omankin blogin puolella jo kehua!

  Liked by 1 person

  1. Mä katoin kaikki 4 elokuvaa ja mun mielestä ne oli ihan katsottavia. Mutta leffoissa tosiaan vaan ekassa oli menty kirjan mukaan! Toisessa oli pistetty juoni melkein täysin uusiksi ja nyt kun sain sen tietää, ni olin ihan järkyttynyt!

   Ja suosittelen Ruth Warea ehdottomasti!

   Like

   1. Juuri näin. Nyt sain luettua loppuun, eikä ihan lunastanut odotuksia, joiden pohjalta tartuin kirjaan. Varsinkin loppu tuli jotenkin todella töksähtäen ja muutenkin, kuten hyvin sanoit, “herätetty mielenkiinto hukattiin liibalaabaan”.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s