Negatiiviset ihmiset.

Nettafransesca on kirjoittanut  vaikeista ihmisistä ja negatiivisten tunteiden aiheuttajista blogissaan parikin kertaa. Ja tiedän mistä hän puhuu. Itse olen viime aikoina päätynyt poistamaan elämästäni ihmisiä, jotka aiheuttavat vain ikävää oloa. Hyvänpäivän tuttuja, jotka ottavat yhteyttä yleensä vain kun heillä on jotain negatiivista sanottavaa. Ihmisiä, jotka eivät ota kantaa asioihin, paitsi jos ovat kanssani eri mieltä ja haluavat pätemisellään muuttaa “väärän” mielipiteeni. Kavereita, jotka ottavat yhteyttä vaan, kun tarvitsevat minulta jotakin, ja vain kun heille sopii. Enkä kaipaa moisia elämääni. Vaikka kuinka elämme somen keskellä, ja pitäisi kestää kaikki kommentit ja yhteydenotot, ei se ole oikeasti niin.

Minulla on oikeus instagramissa, facebookissa ja täällä blogissakin päättää kuka voi kommentoida. Minulla on oikeus rajoittaa sekin, ketkä elämääni pääsevät esimerkiksi instagramissa seuraamaan. Puhelimessakin saan estettyä ihmiset, joita en elämääni halua. Ja tiedättekö, on helpottavaa päästä ikävistä ihmisistä.

Minä en ole täydellinen, mutten myöskään kaipaa elämääni ihmisiä, jotka haluavat nähdä vain virheeni tai vikani. En kaipaa ihmisiä, jotka haluavat osoittaa vain ne minulle. Koska olen myös paljon enemmän kuin virheeni tai heistä eriävät mielipiteeni. Ja ne jotka tietävät sen ja haluavat nähdä minussa kaikki ne hyvät puoleni, ovat ainoat jotka aikaani ansaitsevat.

IMG_20190904_125507_386.jpg

Oletko sinä poistanut elämästäsi ihmisiä, jotka ovat aiheuttaneet sinulle enemmän huonoa, kuin hyvää fiilistä?

12 thoughts on “Negatiiviset ihmiset.

 1. Oon tosi huono päästämään ihmisistä irti, vaikka joskus selvästi pitäisikin. Somessa negistelijät on helpompi sivuuttaa, mutta in real life en oikein osaa sanoa ei kenellekään :/

  Like

  1. Mulla on esimerkiksi ollut yksi kaveriporukka, jonka kanssa joskus oltiin tiiviisti yhdessä, mutta viime vuosina porukka on hajonnut. Osa on jätetty ulkopuolelle ja jossain kohtaa poistin instassa seurattavista ne, koska mulle tuli aina vaan paha mieli kun näin osan porukasta viettävän aikaa keskenään ja osan jätetyn kutsumatta. En halua seurata sellaista.

   Yhden kanssa olen yhä tekemisissä muuten, koska hän on ihan loistava tyyppi, eikä pahantahtoinen, joten en vain seuraa hänen instaansa. 😀

   Like

   1. Kun asuin vuoden Espoossa aikoinaan, ni se sotki mun ystäväkuviot kyllä ihan! Minkä lisäksi myös yleisesti kaikki aikuisuuden kuviot jotka vie kummasti vapaa-aikaa, niin on sotkenut niitä. Oli vähän eri kun oli aikaa istuksia kahvilassa tai nuokkarilla kaiket illat. 😀

    Liked by 1 person

   2. Onhan se! Työpaikalta lähinnä voi jonkun löytää, mutta itellä pätkätyöläisenä ei ainakaan oo onnistunu niiden suhteiden ylläpitäminen enää sitten kun työpaikka on vaihtunut.

    Mun mielestä pitäis olla tinderi joka ois ystävien hakemista varten. Frenderi. 😂 Taidankin alkaa suunnittelemaan kyseistä.

    Liked by 1 person

 2. On tullut poistettua ihan tietoisesti ja sitten vain niin, että on itse lakannut ottamasta yhteyttä, kun on tajunnut olevansa aina se yhteydenottaja. Joidenkin kanssa olen myös vähentänyt tapaamisia, kun olen huomannut olevani aina vain pelkän kuuntelijan roolissa, jonka niskaan kaadetaan ihan kaikki, vaikka omassakin elämässä olisi menossa hyvin stressaavia asioita (esim. silloin kun jäin aikoinaan yt:ssä työttömäksi tai nyt, kun on tämä putkiremontti – eipä tullut tietyiltä ihmisiltä mitään kyselyitä miun jaksamisesta silloin, eikä nytkään, mutta omat murheet kaadettiin kyllä niskaan. :D). Mieluummin viettää aikaa sellaisten ihmisten kanssa, joiden seurassa tuntee olevansa tasavertainen ja on hyvä fiilis, eikä tapaamisen tai yhteydenton jälkeen jää aina päälimmäiseksi tunteeksi paha olo. Kyllä ihmisellä on oikeus valita!

  Liked by 1 person

  1. Mä huomasin joidenkin kanssa olevani aina se joka ottaa yhteyttä ja päätin kanssa lopettaa. Ei sellainen yksipuolisuus ole kivaa. Ymmärrän, että joskus on vaiheita kun omassa elämässä on paljon kaikkea tai isoja asioita, mutta jos AINA olet se joka ottaa yhteyttä ja sopii treffejä, niin menee kyllä maku kaverista.

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s