Syksy on…

…itselleni jotenkin ristiriitaista aikaa.

Voin huokaista helpotuksesta, kun helteet ovat ohitse ja hengitän mielelläni kirpsakkaa, raikasta ilmaa. Polttelen mielelläni kynttilöitä, juon kuppikaupalla teetä ja vedän villasukat jalkaan, sekä villatakin niskaan. Minä kaivaudun mielelläni sohvannurkkaan kirjan kanssa. Sytytän pihalyhtyihin kynttilät ja hamstraan kaupoista tunnelmavaloja. Lämmitän kaakaota koko perheelle ja tungen kupit täyteen vaahtokarkkeja. Ihailen ruskan värejä puissa, imen syysaurinkoa itseeni.

Ja sitten samalla kiroan viikon kestävää sadetta. Kaikkialle luikertelevaa kosteutta. Inhoan kaikenmaailman vaatekertojen pukemista päälle, kun sitä kestää parin kuukauden sijasta yli puolet vuodesta. En saa sormia, enkä varpaita lämpimiksi millään ja nenänpääkin tuntuu kylmältä. Kaikista vaikeinta minulle on kuitenkin se pimeys! Jotenkin se vie minulta energiaa aivan valtavasti. Klo 21-6 välillä oleva pimeys on mielestäni vielä siedettävää, mutta talvella koittava pimeys on lähes musertavaa. Kun kunnollista päivänvaloa näkee ehkä klo 10-14, tekisi mieli vuorata koti kausivalojen sijasta kirkasvalolampuilla.

Kaikesta huolimatta rakastan vaihtuvia vuodenaikojamme ja löydän jokaisesta kivoja puolia! Talvella lumi ja aurinkoiset pakkaspäivät ❄. Keväällä valon lisääntyminen ja luonnon herääminen 🌱. Kesällä valo ja lämpö, jotka saavat päivät jatkumaan ja jatkumaan ☀️. Syksyn värit ja tuoksut 🍂🍃🍁.

IMG_20190917_125051_752.jpg

Kuitenkin, jos minun nyt pitäisi nimetä vuodenoajoista lempparini, olisi se kyllä kevät. Ja onneksi se sieltä taas talven jälkeen tulee!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s