Paljastuksia.

Ihmiset rakastavat lukea postauksia, joissa bloggaaja paljastaa itsestään asioita. On kiva saada tietää uuttaa toisesta ja paljastukset tekevät toisesta vielä aidomman tuntuisen. Ja siksi päätinkin taas kerätä teille muutaman jutun, joita ette ehkä vielä minusta tienneet!

 

 • Kotonamme on 7 viherkasvia. Vanhin kasvi on säilynyt jo yli 3 vuotta hengissä! En todellakaan ole mikään viherpeukalo, mutta rakastan kasveja, ja kukkaruukkuja. Kasveja löytyy lasten huoneista, aulasta ja keittiöstä. Muutamaan muuhunkin huoneeseen haluaisin, mutta ennen kevättä ja valon lisääntymistä ei kannata hankkia.
 • Ostan leikkookukkia tasaisin väliajoin. Aikaisemmin pidin jatkuvasti kukkia keittiönpöydällä, mutta nykyään ostan niitä makkariin, koska sen pimeydessä eivät viherkasvit pärjää. Lempparini leikkookukista on neilikka. Ne kestävät ja kestävät maljakossa, ja ovat järkevän hintaisia.
 • Haluan, että myös pihalla on kukkia! Kesällä kaikenlaisia värikkäitä ja ihania, talvella callunoita ja koristekuusia/tuijia.
 • En kykene tällä hetkellä istumaan autossa toisten kyydissä. Minun on oltava ratissa. Olen aina tullut helposti huonovointiseksi autossa, mutta joskus silti istuin jatkuvasti pelkääjänpaikalla ja saatoin lähteä kyytiin ihan vaan ajelulle. Nykyään en paniikkihäiriöni takia kykene enää moiseen. Ilmeisesti kyse on siitä, etten kykene luovuttamaan kontrollia muille. Minkä lisäksi vain paikallaan istuessa on liikaa aikaa ajatella ja ahdistuksen kasvaa.
 • En myöskään ota mielelläni kyytiini ketään. Omia lapsiani toki kuskaan ja se on automaatio, mutta muita kuskatessa minua saattaa ahdistaa. Auto on minulle tarvittaessa omaa tilaa ja pakokeino, minkä ajatus sotkeutuu, jos kyydissäni on muita.
 • Inhoan ahdistuneisuushäiriön mukanaan tuomia juttuja, ja joskus pidän itseäni helvetin vaikeana ihmisenä. Samalla kuitenkin tiedän sen olevan osa minua, ja että joskus minun on vain kuunneltava itseäni ja annettava itselleni asioita anteeksi. En ole valinnut tätä. Tiedostan myös, että tuolla on ihmisiä, joilla on ahdistuneisuushäiriönsä kanssa paljon vaikeampaa, ja paljon rajoittuneempi elämä. Joku ei suostu autoon ylipäätään ja joku ei pääse ulos edes kotiovesta. Enkä minä pidä heitä huonoina ihmisinä.
 • Olen hyvin perhekeskeinen ihminen. Puolustan omiani kynsin-hampain. On kyse sitten lapsestani, siskostani tai ihan sama kenestä rakkaastani, muutun tarvittaessa mukavasta ihmisestä ihmiseksi, jota et olisi halunnut edes tavata. Enkä silloin edes pahoittele asiaa.
 • Olen tehnyt joskus sijaisuuksia huoltoaseman keittiössä. Sokeroinut munkkeja, tehnyt sämpylöitä, tarjoillut ruokia, kerännyt astioita ja hoitanut tiskiä. Serkkuni työskenteli tuolloin samassa paikassa ja huvitti meitä keittiön väkeä kirjoittamalla tilausten perään sanan, ja sitten niistä sai koottua pikku hiljaa lauseita. 😄
 • Olen kasvanut ilman isää, mutta toinen pappani on lapsesta asti ollut minulle isähahmo. Jos jossakin tarvitsen apua, tiedän voivani sitä häneltä pyytää.
 • Olen siisti ihminen ja sekasotkusta tulee minulle jotenkin levoton, inhottava olo. Lasten kanssa on väkisinkin oppinut siihen, että tavarat eivät aina ole oikeilla paikoillaan, mutta kun koti on järjestyksessä, on oloni jotenkin zen!
 • Vihaan lattioiden ja ikkunoiden pesua. Niiden aloittaminen on aina pakkopullaa. Jonain päivänä vielä varmaan ulkoistan molemmat.
 • Tykkään kuvioidusta talouspaperista. Mies ostaa usein varastoon ison säkin suht neutraalisti kuvioitua, tai ihan perus valkoista paperia. Sitten minä bongaan äidilläni jotain kivaa “uutta” paperia ja haen sitä pienen säkin meillekkin. 🙈
 • Rakastan joulua. Silloin kokoonnutaan yhteen, syödään hyvin ja valvotaan myöhään. Rakastan myöskin joulukoristeita, joita haluaisin laittaa esiin jo heti marraskuussa. Usein kuitenkin koitan toppuutella ja ripottelen koristeita pikku hiljaa.
 • Rakastan myös kausivaloja. Niitä kun voi pitää aina ainakin syyskuusta huhtikuuhun! Keittiön pöydällä minulla on yksi valokoriste, olkkarin ikkunassa toinen. Yläkerran makkareissa on jokaisessa valosarjoja ja mietin jo yhdessä kohtaa voisinko tulevaisuudessa vuorata pienemmän kodin täysin niillä!
 • Rakastan postikortteja ja kirjeitä!
 • Juon maitoa pääasiassa vaan kaakaossa. Sellaisenaan juotuna se maistuu muuten oudolta. Lopetin maidon juomisen jo ylä-asteella, ja siksi onkin hassua, että aina ollessani raskaana on maito ollut juoma, joka parhaiten maistuu. Olenkin sanonut, että jos joskus minun alkaisi tehdä hirveästi mieli maitoa, epäilisin heti raskautta.
 • Muistan todella hyvin toisten syntymäpäivät. Ihmistenkin, joiden kanssa en ole vuosiin ollut pahemmin tekemisissä. Synttärit vaan porautuvat hyvin jonnekkin muistini syövereihin.

Paljastappas sinä puolestasi minulle jokin juttu itsestäsi!

20190930_095830.jpg

2 thoughts on “Paljastuksia.

 1. Mie en ota kyytiini talvisaikaan ketään, ellei ole ihan pakko. Syynä vuosia sitten katolleen päätynyt auto, talvella tietenkin. Jos joudun ajamaan talvisaikaan jollain pikkutiellä, niin olen just se hiljaa köröttelevä mummeli, koska olen oikeasti aivan hiessä jännityksestä – isoilla teillä jännitys ei onneksi nouse niin pahaksi. Kesällä ei mitään ongelmia, mutta heti kun liukkaat alkaa, niin jännitys nousee.

  Samastuin myös tuohon, että muistaa muiden synttärit – vaikkei niitä kaikki olisi edes väliksi enää muistaa. Jotenkin ne vain ovat tuolla päässä, eivätkä katoa minnekään. Joka vuosi myös muistutan veljeäni vanhempiemme ja mummon synttäreistä, koska hänellä ne ei todellakaan pysy muistissa. 😀

  Liked by 1 person

  1. Mulle ei onneksi aikoinaan ojaan päätymisestä jäänyt mitään traumoja. Vaikka oli pieni lapsi kyydissä. Tosin otan kyseisen kurvin kyllä suht varoen nykyään. 😅

   Ja toi on niin hauskaa, että toisilla ei tosiaan ole hajuakaan mistään merkkipäivistä ja joku muistaa suunnilleen serkunkaimanveljen hääpäivän. 😂

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s