Minut löytää talvipesästä!

Ajattelin feikata olevani karhu ja pysyä sängyssä, talvipesässä, aina tuonne huhtikuulle saakka. Minut löytää tarvittaessa siis sieltä! Alkaa nimittäin tämä harmaa, pimeä mössö, jota myös marraskuuksi kutsutaan, ottaa niin pahasti voimien päälle, etten kestä.

Tätä kuuta toki on jäjellä enää tämä ja huominen, sitten humpsahdetaan joulukuulle. Jo on aikakin! Samaan aikaan tuntuu sekä siltä, että aika on mennyt nopeaan, kuin myös siltä, että marraskuu on ollut pitkä kuin nälkävuosi.

Pimeys nyt toki jatkuu vielä kuukausia. Joulu tuo koristeineen piristystä ja jos vaan saadaan vähän lunta ja aurinkoa, on fiiliskin sitten varmaan ihan eri. Tämä jatkuva harmaus vetää mielen matalaksi, ja tuntuu siltä, kuin aivot eivät heräisi ollenkaan. Kroppa vaan laahustaa, kuin mikäkin zombie päivästä toiseen, selviytyen vaan ihan pakollisimmista asioista, ja niistäkin mennen sieltä mistä aita on matalin.

Nyt tämän vuoden viimeisinä viikkoina alkaa tämä vuosi todella näkyä omassa jaksamisessa. Saan kyllä aikaiseksi asioita, kunhan ensin löydän jostain voimia siihen. Kroppa kertoo, että tässä vuodessa on ollut liikaa ikäviä asioita. Välillä ahdistus istuu rinnan päälle, välillä tuntuu palana kurkussa. Joskus ahdistus tuntuu koko kropassa inhottavana tunteena, joka tekee olon levottomaksi. Lisäksi IBS on taas päättänyt aktivoitua. Eikä auta, kuin purra hammasta ja odottaa olon helpottamista.

Yhdessä vaiheessa taisin jopa miettiä, että mistä hitosta tämä olon huononeminen nyt taas tuli, kunnes tajusin, että ehkä syynä on ihan vaan yleinen väsymys. Läheisten kuolemat, talokauppojen peruuntuntuminen, opiskelupaikan ohi suun meneminen niin järkyn pienellä pistemäärällä… plus kaikki muut enemmän ja vähemmän stressaavat asiat. Onhan sitä siinä yhdelle ihmiselle. Joten ehkäpä siinä vastaus tämänhetkiseen kurjaan oloon. Tämän pimeyden lisäksi.

Olenkin yrittänyt antaa itselleni luvan mennä sieltä mistä aita on matalin ja vaatia itseltäni vähän vähemmän. Olen hyvä neuvomaan muita tekemään niin, mutta jestas miten hankalaa sitä on toisinaan itse toteuttaa. Ainakaan syyllisyyttä tuntematta. Olen valtavan hyvä ajattelemaan kaikkia niitä asioita “jotka pitäisi tehdä”. Minkä lisäksi olen valtavan hyvä tekemään niistä “asioita, jotka minun pitäisi tehdä”.

Ehkä me kaikki voitaisiin nyt tänä pimeänä vuodenaikana ottaa kuitenkin vähän iisimmin, ihan hyvillä mielin.

IMG_20191120_104544_717

4 thoughts on “Minut löytää talvipesästä!

 1. Toinen talvipesään kaivautuja täällä moi! Loputtomasti jatkuva harmaus vetää myös täällä mielialaa alhaalle, eikä asiaa yhtään auta se, että olen viimeiset pari viikkoa nukkunut taas todella huonosti. Muutama päivä sitten saatiin kevyt lumipeite tänne tuomaan kirkkautta, mutta siitä on enää jäljellä kasa loskaa parkkipaikalla ja nytkin sataa vettä. Ai ettien että tätä elämäniloa. :’D

  Liked by 1 person

  1. Täällä tullut jo pari päivää vähän väliä kaatamalla vettä. Oikein mieltä piristävää. 😅 Vaikka en usko auringon ja valon nyt vievän pois kaikkia näitä omia fiiliksiä, niin kyllä se varmaan kuitenki auttais! 😂

   Liked by 1 person

   1. Uskon myös, että fiilis edes vähän parantuisi, jos olisi joskus edes jonkinlaista päivänvaloa havaittavissa! Ei oikein inspiroi, kun ei ulos katsoessaan tiedä onko menossa aamu- vai iltahämärä vai onko se vaan jatkuva päivähämärä. :’D

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s