Ja niin ollaan vuodessa 2020.

Odotin vuoden vaihtumista, ja samalla pelkäsin sitä. Olin jo viikkoja ollut valmis uuteen vuoteen, mutta se mitä se toisi mukanaan pelotti. Uuden vuoden aattona välillä nauratti, välillä itketti. Vuoden 2019 karistaminen harteilta ei tapahdu päivässä.

Minulla on kaikenlaisia haaveita tähän vuoteen, mutta olen niiden kanssa ihan tyhjän päällä. Jostain pitäisi löytää voimat ja rohkeus toteuttaa itseään ja haaveitaan viime vuoden jälkeen. Viime vuoteen lähdin voittajafiiliksellä, ja otin kunnolla turpaan. Vaikka miten yritin, paiskattiin nainen kerta toisensa jälkeen tatamiin. Ihmekös tuo, jos nyt pelottaa.
Ystävän sanat siitä, miten hän on tukena, tulee mitä tulee, lohduttavat. Selvisin viime vuodesta, selviän tästäkin. En ole yksin.

Toisen ystävän kanssa toivotimme vuoden viimeisenä päivänä toisillemme parempaa tulevaa vuotta, ja nauroimme sitä, miten kumpikaan ei kuitenkaan uskalla kovin kummoisia toivoa. Pessimisti ei pety. 😅

Vuoden vaihtuminen ei tarkoita ihmeparantumista. IBS pysyy mukana ja viime vuosi vaikuttaa ahdistustasoihin varmasti vielä hyvän tovin (ovat taas todella korkealla). Eikä tämä tulevaisuuden kuvioiden hahmottelu ilman varmuutta mistään auta oloa yhtään. Kyllä selvät kuviot on tällaiselle stressaajalle aika tärkeitä. Toivotaan, että tänä vuonna saisin asioita järjestykseen, ja itselleni mielenrauhan. Olisi ihanaa voida pitkästä aikaa hyvin ja tuntea itsensä taas itsekseen kunnolla.

IMG_20200102_144720_303

4 thoughts on “Ja niin ollaan vuodessa 2020.

  1. Sellainen vuosi olisikin ihana! Itsellä tuppaa menemään niin, että koitan kanssa väkisin selvitä kaikesta, ja sitten jossain kohtaa kroppa ilmoittaa, että heiheihei, nyt stop. Minkä lisäksi myös ahdistus pomppaa sitten kun väkisin koitan vaan tehdä ja mennä.

   Like

  1. Kiitos! ❤

   Niinhän se on. Ja koska muutaman kuukaudenkin aikana ehtii tapahtua vaikka mitä, niin saatikka vuodessa. Toivotaan, että tänä vuonna ne olisi hyviä asioita, mitä tapahtuu!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s