PMS – pirun menkat saatana

Olen kironnut kuukautisia blogissa aiemminkin, ja aion tehdä niin jatkossakin. En nimittäin voi ymmärtää kenen idea on ollut tehdä naisten lisääntymisestä (eivätkä kuukautiset edes tarkoita 100% mahdollisuutta raskautumiselle) yhtä helvettiä!

Miehet senkun vapauttavat kasoittain uimareitaan milloin haluavat, ja miten? No hitto onnea tuntien! Kun taas naiset irrottavat yhden perkeleen munasolun kerran kuukaudessa ja kärsivät siitä vähintään viikon!

Että jos jumala on olemassa, niin hän on taatusti mies. Sanonpa vaan.

Tätä kirjoittaessani olin taas turvoksissa kuin ilmapallo, ja vatsani oli kipeä. Ahdistus oli pompannut taas kiitettävän ylös, ja olin hikoillut kuin possu jo kaksi yötä. Minkä lisäksi heräsin ehkä 4 kertaa yössä. Tsiisus. Ja kaikki tämä hormonien takia.

Kuukautiset eivät olleet vielä edes alkaneet. Nämä olivat vasta oireita, jotka kertoivat niiden olevan tulossa. Oli pahoinvointia, migreeni alkoi hiipiä mukaan kuvioihin ja välillä teki mieli vain itkeä.

Ja entäs sitten kun ne perkeleet itse alkavat. Se tarkoittaa järkyttäviä vatsakramppeja, mahdollisesti migreenin pahentumista ja lisää huonoa oloa niin fyysisesti, kuin henkisestikin. Sen lisäksi, että vuodat kuin seula pari päivää. Että hittoon ne kaikki side- ja tamppooni-mainosten iloisina hyppivät muikkelit. Itse tekisi lähinnä mieli hypätä kaivoon.

20191217_145432

Olo alkaa helpottaa yleensä kuukautisten kolmantena päivänä. Kivut ovat takanapäin, uskallat jo aivastaa ilman, että pelkäät joutuvasi vaihtamaan housut (katso kuva alhaalta) ja henkinen vointikin alkaa hiljalleen muistuttaa normaalia. Nautit siitä tovin, kunnes saat mahdollisesti epämääräisiä oireita, kiitos ovulaation. Ja siitä reilun viikon päästä alkaa koko vuoristorata uudelleen alusta. Jipii, mahtavaa olla nainen!

20191217_145411.jpg

Minun piti kokeilla B-vitamiinin ja magnesiumin vaikutusta PMS-oireisiin, mutta koska jo iso annos B-vitamiinia aiheutti pahoinvointia, totesin, etten edes uskalla kokeilla magnesiumia, joka vielä tunnetummin aiheuttaa vatsaoireita. Katsotaan ehkä uudelleen sitten, kun IBS taas ehkä jonain päivänä on suht oireeton. Nyt en kuitenkaan kaipaa mitään ärsyttämään vatsaani enempää. Joten ei auta kuin pärjäillä joka kuukausi muutama päivä PMS-oireiden kanssa. Helpottaa sentään vähän, kun tietää mistä ne johtuvat ja niiden helpottavan jonkin ajan kuluttua, kunnes ne taas palaavat. 😅

 

Kuvat täältä. 😄

6 thoughts on “PMS – pirun menkat saatana

 1. Miulla tulee aina n. viikkoa ennen kuukautisten alkua sellainen maailmanlopun fiilis pariksi päiväksi, että olen valmis ottamaan lopputilin töistä, jättämään miehen, heittämään hyvästit kaikille ja kaivamaan itselleni loppusijoituspaikan lähimetsään itkien silmät päästäni. Nykyään sen jo onneksi tajuaa kuuluvan tuohon ihanaan naiseuden pakettiin, ettei tee MITÄÄN elämänpäätöksiä silloin ettei tule hölmöiltyä. En kyllä yhtään tajua miten tuokin kaaostila on millään lailla tarpeellinen ihmisen lisääntymisen kannalta. :’D

  Liked by 1 person

 2. Juuri vuodatin miehelle edellisten menkkojen päänsäryn, kramppien ja suuren tuhotulvan keskeltä, että hemmetti ku aina menee yks viikonloppu aivan pilalle kerran kuussa. Ainoa mikä on auttanut, on ollut ehkäisyrengas. Aiemmin kärsin puolet kuusta, nyt “vain” sen yhden viikonlopun 😅 En kyllä todellakaan nää tässä mitään evolutiivista hyötyä 🙈

  Liked by 1 person

  1. 😂

   Mä olen vähän miettinyt sitä kierukkaa, jossa on kaikista vähiten hormonia. Mutta kun vuosia sitten kokeilin kierukkaa, niin vuosin 5kk jatkuvasti. Sellanen tiputteluvuotokin alkaa ottaa päähän, jos se on lähes päivittäistä. 😅

   Kohdunpoisto houkuttelisi, vaihdevuodet ei. 😂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s