Valoa elämään.

Vihdoin, monen vuoden haaveilun jälkeen, kirkasvalolamppu muutti meille loppusyksystä. Se olikin perheemme ainoa Black friday-ostos ja todellakin kannattava sellainen.

20191202_111141

Marraskuun pimeys veti kroppani totaaliseen horrostilaan ja silloin marraskuun viimeisen päivän auringonpaiste tuntui kuin parhaimmaltakin huumeelta. Fiilis oli heti ihan eri, kun sai nähdä valoa. Ja sitten minulla olikin aurinko lampun muodossa käytössäni joka päivä!

Lampun eteen ekaa kertaa istahtaessani huomasin siinä olevan jotakin rauhoittavaa. Valolla oli vähän sama vaikutus, kuin auringolla toukokuussa. Tosin ilman lämmittävää vaikutusta. Istuin lampun edessä kirjan ja teekupin kera ja imin siitä energiaa. Aivan kuten keväällä istuskellessani terassillamme nauttiessani ensimmäisistä lämpimistä päivistä.

Ja nyt lamppua pidempään käytettyäni voin todeta, että energiaa siitä ihan oikeasti saa. Huomasin nopeasti aivosumun kadonneen. Jaksoin taas treenatakkin ihan erilaisella energialla, kun aivot saivat valoa.

Aion siis käyttää valoa jatkossakin ainakin tämän pimeimmän kauden ajan. Ensi vuonna aion ottaa sen käyttöön viimeistään lokakuussa. Keväisin sen voinee pakata varastoon, kun sitä ihan oikeaa aurinkoa alkaa nähdä enemmän kun tunnin kaksi. Muuten valoa toki voi käyttää esimerkiksi kuvausvalona. 😄

IMG_20200115_101125_259.jpg

2 thoughts on “Valoa elämään.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s