Poirot toisen kynästä.

Minä rakastan Agatha Christien kirjoja, ja hahmoja. Poirot ja neiti Marple ovat ihania! Vaikka Agathan vanhojen kirjojen lukeminen vie toisinaan vähän kauemmin, kiitos vanhan ajan kirjoitustyylin, tykkään lukea niitä. Ja nopeasti siihen vuosikymmeniä vanhaan kerrontatyyliin pääsee mukaan!

Minua vähän ehkä jopa jännitti tarttua uusiin Poirot-kirjoihin, jotka ovat Sophie Hannahin käsialaa. Hercule Poirotin takia päätin kuitenkin tarttua näihin, ja kyllä kannatti!

Hannah on hyvin saanut säilytettyä Christien tyylin kerronnassaan ja hahmot ovat yhtä kiinnostavia, kuin alkuperäisissä kirjoissakin. Lisäksi kerronta on nykypäiväistä ja täten helppoa luettavaa.

Nimikirjainmurhat on ensimmäinen Sophie Hannahin Poirot-kirjoista. Kolme ihmistä on murhattu hotellissa, eikä Poirot voi olla sekaantumatta tutkintaan. Miten nämä kolme ihmistä liittyvät toisiinsa, ja miksi heidät on löydetty jokainen omista huoneistaan, kuolleina ja samalla tavoin aseteltuina. Kummallisimmaksi yksityiskohdaksi nousee kirjaimin koristellut kalvossinnapit, jotka jokaisen suusta löytyvät. Nappeja on kolme, kuten uhrejakin, joten missä on neljäs, Poirot miettii.

Kolme neljästä kirjassa neljä ihmistä saa kirjeen Poirotin allekirjoituksella. Kirjeissä heitä syytetään vanhan miehen murhasta, vaikka kuolema on aiemmin todettu tapaturmaksi. Mitä tästä tuumaa Poirot, joka ei ole kyseisiä kirjeitä nähnytkään. Voiko hän jättämään asian sikseen, vai onko hänen puututtava asiaan. Oliko vanhan miehen kuolemassa kyse tapaturmasta?

En halua kertoa kirjojen juonista enempää, mutta mikäli olet tykännyt Agathan kirjoista, niin tartu toki näihinkin. Itse aion laittaa varauksen vielä kolmanteenkin Hannahin Poirot-kirjaan!

IMG_20200113_151950_784.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s