Nainen ja mies ei voi olla ystäviä..?

Lapsena, perhepäivähoidossa, yksi parhaista ystävistäni oli poika. Pistin sen pojan leikkimään kanssani barbeilla. Raasu parka taisi jäädä vähän tossun alle.

Peruskoulussa tulin hyvin juttuun poikienkin kanssa. Välitunneilla voitiin porukalla leikkiä pikipataa ja koulun jälkeen nähdä porukalla. Ylä-asteella oli kiva istua ystävän pihalla nuotiolla, jota luokkakaveri, poika, piti yllä. Oli mukavaa jutella ja naureskella pimeässä illassa.

9. luokalla ja sen jälkeen sain enemmän poikia oikeiksi ystävikseni. Huomasin tulevani monesti poikien kanssa helpommin toimeen. Vähemmän paskan puhumista selän takana ja toinen otettiin juuri sellaisena, kuin hän oli. Parhaimmillaan kaveripiirissäni oli noin 10 kappaletta nuoria miehiä, joita näin yleensä viikoittain. Osaa jopa päivittäin.

Edelleenkin tutustun helpommin miesten, kuin naisten kanssa. Miesten seurassa kykenen jotenkin olemaan helpommin oma itseni.

Älkääkä siis ymmärtäkö väärin, kyllä minulla on naisiakin ystäväpiirissäni. Tärkeitä, ihania naisia, joiden kanssa rakastan viettää aikaa. Tarkalleen valittuja ja hyviksi todettuja, luotettavia naisia. Mutta jutun pointti oli se, että kyllä nainen ja mies voivat olla ihan vaan ystäviäkin. Ja siksi keskityn nyt siihen.

Jos minut iskettäisiin keskelle tuntemattomia, niin valitsisin mielummin miesporukan, kuin naisporukan. Koen voivani vain solahta miesten seuraan, kun naisten kanssa tuntuu siltä, että minut skannataan tarkkaan ja lyödään samantien johonkin kategoriaan. Enkä tykkää kategorioista. En sovi niihin, minkä lisäksi otsaani lyödään usein väärä leima.

Mikäli siis minusta on kyse, niin voin ainakin sanoa naisen ja miehen voivan olla ihan vain ystäviä. Ja uskon sen pätevän isoon osaan ihmisistä.

FRENDIT

Kuva täältä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s