Mieltään saa muuttaa.

“Kauhee pissis.” ajattelin yhdestä vanhasta kaveristani nähdessäni hänet ensimmäistä kertaa koulussa vuosia, vuosia sitten.

Tuskin olen ainoa, joka on silloin tällöin tehnyt olettamuksia muista, tuntematta ihmistä ollenkaan. Etenkin somessa tämä on helppoa. Kuvien ja kuulopuheiden perusteella on helppo tehdä olettamuksia ja totaalisen vääriä päätelmiä ihmisestä. Myönnän rehellisesti itsekin sortuneeni moiseen useammankin kerran.

Onneksi kuitenkin sitä voi opetella olemaan ymmärtäväisempi ja tehdä vähän vähemmän päätelmiä ensivaikutelman mukaan. Itse haluaisin olla ystävällinen erilaisille ihmisille ja tutustua ennakkoluulottomasti toisiin. Koska niistä, joista et ikinä olisi uskonut, saattaakin paljastua mitä mahtavimpia keskustelukumppaneita.

Tästä päästään itse aiheeseen. Siihen, että minulla saa olla mielipiteitä, mutta saan myös muuttaa niitä. Mielipiteideni ei tarvitse olla samoja kuin muiden, muttei erilaisten mielipiteiden tarvitse myöskään olla esteenä toisiin tutustumiselle.

Asioista voi keskustella ja joskus sitä voi jopa oppia ihan vahingossa uuttakin. Minun ei kuitenkaan tarvitse muuttaa omaa mielipidettäni vain miellyttääkseni toisia. Jos jokin asia on mielestäni väärin, tai en jostakin pidä, saan olla sitä mieltä. Me saamme olla erilaisia.

Olen ollut ehkä vähän arka kertomaan omia mielipiteitäni. Tuttujen kanssa kyllä saatan kertoa mielipiteeni suht suoraan ja sanoa vastaankin. Tuntemattomampien ihmisten kanssa kasvotusten en kyllä kovin helposti välttämättä lähde vastaan sanomaan. Pitäisi tosin ehkä sitäkin opetella.

IMG_20200120_121442_392

2 thoughts on “Mieltään saa muuttaa.

  1. Mie oon hyvin vahva mielipiteissäni ja tuonkin niitä välillä myös turhan kärkkäästi esille, MUTTA olen myös valmis oppimaan lisää ja muuttamaan mielipiteeni, jos keskustelukumppanilla on erittäin hyvät perustelut tai hän esittää jonkin sellaisen näkökulman, jota en ehkä itse ole osannut edes ajatella. Ja todellakin, omaa mielipidettä on aivan turha muuttaa vain toisia miellyttääkseen, siinä ei petä kuin itseään.

    Liked by 1 person

    1. Ja mielipiteet saakin olla vahvoja, mutta vihaan sitä, kun jonkun mielipiteellä ei ole välttämättä mitään pohjaa, eikä toinen suostu kuuntelemaan. Toinen on vaan päättänyt, että näin se on. 😅 Just ilmastonmuutos, politiikka tai yhteiskunta on sellasia aiheita, joiden kirjotusten kommenttiosioita lukiessa voi mennä hermo tai saada nauruhepulin. 😂

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s