Jälleen minusta.

Tykkään lukea aina itse bloggaajien paljastuspostauksia. On kiva saada tietää pieniä juttuja ihmisistä, jotka elämänsä tapahtumista kirjoittavat.

Päätin taas kerätä muutamia juttuja itsestäni ja paljastaa ne teidän iloksi. Olkaatten hyvät!

 • Saan herkästi mustelmia. On ihan perus, että minulla on koivet mustelmilla ilman, että minulla on hajuakaan mistä ne ovat tulleet. Joskus olen saanut reisiini mustelmia ihan vaan itse raapimalla. 😅
 • Minulla oli ylä-asteella hammasraudat. Inhosin niitä yli kaiken ja valokuvaaja kehtasi koulukuvauksessa sanoa “hymyile, niin jää kiva muisto”. Kyllä ne raudat muistaa ilman kuvaakin! Se kipu oli ihan kamala aina, kun rautoja kiristettiin.
 • Olimme lapsena serkkuni kanssa kuin kaksoset. Meillä on vain vuosi ikäeroa ja vietimme aikoinaan paljon aikaa yhdessä. Meillä oli myös samanlaisia vaatteita, eikä varmaan ollut kerta eikä kaksi, kun kysyttiin olemmeko siskoksia.
 • Rakastan kasveja, mutten ole ollut koskaan kummoinenkaan viherpeukalo. Nuorempana tapoin kaktukset liikakastelulla, mutta nykyään saan jo parhaimmillaan kasvit pidettyä hengissä useammankin vuoden. Minusta kasvit ovat kiehtovia, vaikka ne meinaavatkin toisinaan ajaa hulluuden partaalle.
 • Lapsena/nuorena lempikirjojani olivat Tiina-kirjat, Neiti Etsivät, sekä Goosebumps-kirjat. Joitakin Eva & Adam, sekä Bert-kirjojakin tuli luettua. Kirjasto tuli jo lapsena tutuksi, sillä äitini oli nuorempana kova lukemaan. Meillä on äitini kanssa onneksi samanlainen kirjamaku, joten olen voinut lukea äitini hyllystä kasoittain kirjoja ja hän saattaa yhä kirppareilta ostella kirjoja, jotka saan sitten luettavakseni.
 • Puran ahdistusta kirjoittamalla. Minulla on vihkotolkulla tekstiä, kun olen purkanut pahaa oloani. Se on vähän kuin terapiaa. Saat ahdistavat asiat ulos itsestäsi. Paperilla ne ovat konkreettisesti siinä, ja sen jälkeen voi yrittää ainakin hetken olla pyörittelemättä niitä päässään.
 • Käytän villasukkia ympäri vuoden, ja monesti kotona hiihtelen isoissa lampaanvillatöppösissä. Saa olla oikeasti lämpimät kelit, jos minä hipsin paljain varpain. Villasukista huolimatta jalkani ovat usein silti kylmät. Ääreisverenkiertoni on heikko ja tämän takia kätenikin ovat useimmiten kylmät. Joskus ne saattavat jopa sinertää tai vetää lähes valkoisiksi.
 • Inhoan pullien leipomista. En tykkää taikinan teosta, enkä välitä siitä pullien pyörittelemisestäkään. Tästä syystä yleensä pestaan äidin siihen hommaan. Jokin pullien leipomisessa tökkii ja pahasti. Sen sijaan syön niitä kyllä mielelläni… 🙈
 • Rakastan murhakirjoja! Vaikka luen kaikenlaisia kirjoja, ovat rikosromaanit lemppareitani. Siinä kohtaa, kun ne alkavat tunkea uniin, tai säikyn jokaista rasahdusta, on tosin aika tarttua johonkin kepeämpään teokseen.
 • Olen jonkin verran bakteerikammoinen. Siinä kohtaa, kun kissa päättää yllättää (kuten tässä yhtenä päivänä) ja tuoda sisälle nappaamansa linnun, tekisi minun mieleni desinfioida niin itseni, kuin kotikin kaikkialta. Kykenen kyllä ottamaan raadon pussiin, mutta sen jälkeen haluaisin pestä KAIKEN. Mikä ehkä on vähän ylireagointia.
 • Minulla on kutomisen kanssa jonkinlainen on/off -suhde. Yhtenä talvena kudoin monen monta pipoa, pääpantaa ja huivia. Seuraavana talvena en saanut valmiiksi edes aiemmin aloittamaani pipoa. Nyt iski pitkästä aikaa kutomishinku ja tartuin puikkoihin. Koska lankoja on vähänlaisesti, päätin vain alkaa kutomaan ja katsoa mitä siitä tulee. Tällä hetkellä näyttää siltä, että lapsemme saavat nukeilleen makuupussit.

 

IMG_20200131_205000_118

Kerroppas sinä itsestäsi jokin kiva pieni juttu kommenteissa!

 

Muistathan, että löydät minut myös instagramista, facebookista ja bloglovin’sta!

6 thoughts on “Jälleen minusta.

 1. Oon kans mustelmamagneetti! Miulle mm. ilmaantui pari viikkoa sitten ihan järkyttävän iso mustelma (josta vieläkin jäljellä kellertävä muisto) toiseen reiteen, eikä mitään tietoa mistä se siihen tuli! Sen kokoluokan jälki kun ei kuitenkaan ihan hipaisusta synny. 😀 Tiinat ja Neiti Etsivät koluttiin tarkkaan läpi myös miun lapsuudessa ja Etsivistä olikin sitten helppo siirtyä Christien pariin. 🙂

  Liked by 1 person

  1. Mullakin on välillä just sellasia, että pitäis todellakin muistaa mihin on itsensä tölvässyt, kun sellanen jälki on tullut. 😂

   Mä taisin ekana siirtyä äidin kirjahyllylle ja luin Tess Gerritseniä, James Pattersonia jne. 😊

   Like

 2. Näitä on tosiaankin kiva lukea 🙂
  Ja kiitos postausideasta – joskus olen muistaakseni taikauskoisuudestani aiemminkin kirjoittanut, mutta kertaushan on opintojen äiti. Eli mie siis olen tautisen taikauskoinen, lisää postauksessa ehkä jo tänään!

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s