Vaikea paikka turvaa rakastavalle.

Tämän hetkinen tilanne meillä ja maailmalla on vaikea suurimalle osalle ihmisistä. Jopa heille, jotka eivät koskaan olisi osanneet kuvitellakaan olevansa ahdistuvia luonteita.

Tällaiselle rauhaa ja turvaa rakastavalle, ja muutenkin herkästi ahdistuspalloksi muuttuvalle on maailman meno viime aikoina ollut aikamoista. Mihinkään valtavaan paniikkimoodiin en ole silti mennyt. En ole hangannut käsiäni rikki saippualla, enkä ole hamstrannut vieläkään kaappeihin kuukausiksi ruokaa, mutta olen huolestunut. Huolestunut omasta, lasteni ja rakkaideni terveydestä. Osa kuuluu riskiryhmiin ja nekin jotka eivät kuulu, huolettavat minua. En uskalla tuudittautua mihinkään pumpuliin kyseisen viruksen kanssa.

Tulevaisuuden haaveita varjostaa nyt epänormaali arki ja ajatukset siitä, koska normaali palaa. Meneekö siihen muutama kuukausi vai vuosi, ehkä kaksikin. Ihminen on sopeutuvainen ja jossain kohtaa uudesta tulee normaalia. Tämä on kuitenkin tilanne, josta kukaan ei toivo uutta normaalia.

Elämässä olisi ilman tätäkin ollut ihan riittävästi uusia juttuja ja arjen muuttujia. Kodista pois muutto, toisten nurkkiin majoittuminen, asunnon etsiminen. Stressiä olisi ihan tarpeeksi ilman tätä poikkeustilaa ja virusuhkaakin.

Yritän keskittyä arjen pyöritykseen ja hyviin asioihin. Jutella ystävien kanssa ja maalata valoisia tulevaisuuden näkymiä. Yritän olla antamatta pelolle liikaa sijaa, koska se ei kuitenkaan auta mitään. Tekee vain olon kurjaksi.

Koronaa tunkee nyt joka tuutista silmillemme. Itse haluan lukea aiheesta faktoja, mutta en jaksa jatkuvaa korona-otsikoiden naamalle lävähtelyä. Siksipä katselen instassa vauva- ja eläinvideoita ja naureskelen korona-meemeille. Huumoria tarvitaan tässäkin asiassa. Sen kautta asioita saa käsiteltyä. Huumori ei tarkoita sitä, etteikö asiaa ottaisi vakavasti.

20200323_112847

Tsemppiä kaikille tähän poikkeukselliseen tilanteeseen!

 

Kuva täältä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s