Ripottelen tavaroita.

Tunnelmavaloja sinne ja tänne. Luomaan valoa minulle ja lapsille öisin, sekä tuomaan kotoisamman olon.

Vessaan omat hammasharjat, keittiöön vähän omia tavaroita. Saunalle omat saippuat ja makkareihin laukut.

Täällä sitä ollaan, toisten nurkissa. Omista tavaroista tuotiin lähinnä välttämättömimmät. Se tekee olon vähän tyhjäksi. Meillä on katto pään päällä, mutta ei tämä ole meidän koti. Tämä on väliaikainen majoitus.

Kissa kulkee ympäri taloa ja tunkee kuononsa sinnekin, minne ei nyt välttämättä tarvitsisi. Hyllyltä tipahtaa kirja ja jossakin rapisee. Kaikki pitää tutkia. Lopulta valitsee lempipaikakseen toisen makkarin työtuolin ja katselee siitä toisten touhuja.

Järjestelen keittiössä tavaroita ja mietin paljonko voi toisen kodissa laittaa oman mielen mukaan. Kai vähän saa tehdä, jos tekee oman olon paremmaksi? En aio laittaa sisustusta uusiksi, mutta jos vähän saan pöytää järjestellä.

Lapset valtaavat olohuoneen lattian leluillaan ja tavaroillaan. Oma tila sitä on otettava ja tehtävä olonsa mahdollisimman kotoisaksi. Kiitos lasten on itselläkin helpompi olla.

Saa nähdä millaiseksi tämä poikkeuksellinen arki poikkeustilanteessa muodostuu. Pysyvätkö kuviot samanlaisina vaikka nyt ei ollakkaan kotona. Tänä aamuna ainakin vielä tehtiin koulutehtävät ensin alta pois ja mentiin sitten pihalle, ja kaitpa samaa jatketaan.

Voi kuinka sitä kaipaakaan paikkaa jota kutsua kodiksi. Paikkaa joka on oma. Puhun vanhasta talostamme kotina varmaan niin kauan, kunnes löydämme uuden paikan jota sillä nimellä kutsua. Tässä sitä taas ollaan, tietynlaisessa välitilassa, kodittomina. Olen kiitollinen katosta pään päällä ja vanha omakotitalo on tunnelmaltaan ihan omanlaisensa. Silti pystyn vain ajattelemaan vain oman kodin löytämistä.

IMG_20200328_230443_201

2 thoughts on “Ripottelen tavaroita.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s