Mitä olen puuhaillut?

Nyt kun elämä on lähinnä tesktareita, puheluita, ja videopuheluita mitä sosiaaliseen elämään tulee ja sitä tulee pysyttyä pääasiassa pienellä alueella kodin lähistöllä, on sitä silti paljonkin kivoja juttuja joilla päiviään täyttää.

Itse olen siitä onnekkaassa asemassa, että lasten kanssa arki pyörii tietyllä rutiinilla. Aina ei kotikoulua meinaisi jaksaa ja tekisi mieli vaan röhnöttää koko päivä, mutta kun ryhtyy toimeen niin kyllä se siitä taas! Eräs läheiseni kirosi juuri sitä kun ei ole nyt mitään harrastuskuvioita ja ystävien tapaamisia jotka ennen työn lisäksi rytmittivät päiviä. Ei ole lasta tai koiraa jonka kanssa pitäisi tehdä tietyt asiat, joten hän on koittanut nyt keksiä muita juttuja. Itse ei ole tarvinnut keksiä kuin lähinnä lapsille aktiviteetteja.

Onneksi aurinkoiset kelit kutsuvat ulos ja me olemmekin hiljalleen tutustuneet pyöräillen uuteen asuinalueeseen. Vaikka tämä onkin väliaikainen kotipaikka, niin otamme siitä kaiken ilon irti. Lapsetkin ovat ihan innoissaan siellä täällä risteilevistä pyöräteistä ja itse yllätyn jatkuvasti lyhyistä välimatkoista. Kun on tottunut yhteen pyörätiehen, pellonreunaan, sekä 10 kilsan lähikaupassa käynteihin, niin onhan tämä ihan luksusta kun voi käydä kävellen hakemassa maitoa! 8 vuoden aikana unohti miltä moinen tuntuu. 😄

Olemme askarrelleet lasten kanssa pääsiäisruohoille purkit ja sitten seuranneet kylvämiemme rairuohojen kasvua. Olemme askarrelleet tipuja ja ripotelleet niitä pitkin alakertaa. Olen lukenut äidiltäni nappaamiani kirjoja ja katsellut mm. Yle Areenasta Syntisen uusinta kautta. Lisäksi olen kirjoittanut tutuille kirjeitä ja soitellut isovanhemmilleni. Muillekin on tullut soiteltua ja joidenkin kanssa on tullut viestiteltyä entistäkin enemmän. 💛

Olen myös katsellut ohi käveleviä koiran ulkoiluttajia, joita on tällä alueella paljon. Erään naisen kanssa päädyimme juttelemaankin ja lapset olivat koiranpennusta innoissaan. Minunlainenkin ihmisistä herkästi ahdistuva kaipaa kuitenkin sosiaalista elämää ja on kiva vaihtaa edes pari sanaa turvavälin päästä.

En ole niinkään ahdistunut kotona olemisesta. Minunlaiselleni tällainen sopii hyvin. Eipä tarvitse stressata, että olisi “pakko” mennä sinne ja tänne. Saan luvan kanssa olla menemättä mihinkään. Kuitenkin huomaan kaipaavani sitä, että lasten kanssa voisi käydä kaupassa ja tavata isovanhempia. Vapautta halutessaan mennä ja tehdä.

IMG_20200411_124551_839

IMG_20200411_124658_720

IMG_20200403_113346_619

Mitä sinä olet viime aikoina puuhaillut?

8 thoughts on “Mitä olen puuhaillut?

 1. Mie olen valitettavasti innostunut leipomaan, niinkuin instasta ja blogin puolelta on voinut huomata. Nyt päätin ottaa itseäni niskasta ja pestä ja pakata talvivaatteet vintille – ulkona tosin tulee lunta ja räntää taivaan täydeltä, mutta jaksan uskoa, että KEVÄT vielä tännekin saapuu.
  HIeman olen myös sivusilmällä katsellut askarteluhyllyssä nököttäviä siveltimiä ja akryylivärejä…

  Liked by 1 person

  1. Mulla toi leipominen on täällä toisten nurkissa asuessa jäänyt ihan. Mutta sun herkkuja olen kyllä katsellut kieli pitkällä! Teidän pääsiäiskakkua olisin voinut maistella useammankin palasen!

   Like

 2. Viime päivinä on tullut tehtyä metsäretkiä, luettua, tuijoteltua ikkunasta, katseltua sivusilmällä miehen pelaamista äxpoxipleikkarillamillälie ja ihmeteltyä ajankulun hitautta. Päivässä tuntuu nykyään ehtivän niin paljon kaikkea.

  Liked by 1 person

  1. Täällä on viime päivinä ollut sellaiset kelit, että ulkoilut ja pyöräilyt on saaneet jäädä ja ollaan kuunneltu kauheaa tuulta ihan sisältä käsin. Vuoroin on paistanut aurinko ja tullut taivaalta alas vähän kaikenlaista. Olisi kiva saada kevätkelit takaisin. Ja miksi aina tuulee?

   Liked by 1 person

   1. Kyllä näin tekee! Kesä on aikas hyvin turvattu, ja saapi sukan varteen syksyäkin varten. Nyt just kun ei taas vaihteeksi tiedä mitään mistään tulevasta…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s