Käsikirjoitus syynissä.

Annoin maaliskuussa käsikirjoitukseni muutaman vapaaehtoisen lukijan käsiin. Se oli hurjan pelottavaa! Halusin kuitenkin saada palautetta tarinasta, hahmoista sekä itse tekstistä, joten luettavaksi se oli jaettava. Halusin tietää onko kerronta sujuvaa ja pitääkö juoni lukijan otteessaan, vai nukahtaako tämä alta aikayksikön.

Ensimmäinen lukaisi tekstini päivässä! Hän mainitsi kirjoitusvirheistä, joita olinkin sanonut varmasti löytyvän, sillä aloin olla itse jo totaalisen sokea tekstilleni! Muuta palautetta oli se, että hän kuulemma unohti välillä lukevansa materiaalia, joka ei ole vielä oikeasti painettu kirja. Jes! Tarina siis kantoi alusta loppuun.

Toinen otti tekstini viikonloppulukemiseksi. Hän kertoi parista kohdasta, jotka hänen mielestään kaipaisivat vielä hiontaa, mutta itse tarina oli kuulemma vallan lämminsydäminen. Lisäksi hän tykkäsi kirjan kerrontatyylistä. Pistin vinkit korvan taakse ja hyrisin tyytyväisyydestä, kun kirjani oli jaksanut kiinnostaa alusta loppuun tunnettua himolukijaa.

Kolmas halusi pureutua tekstiini ammattilaisen ottein. Punakynä on viuhunut ja olen saanut häneltä aivan loistavia ehdotuksia. En niinkään tarinaan itseensä, vaan joidenkin lauseiden ulkoasuun ja tiettyihin juttuihin, joita voisin tekstiini lisätä tai vaihtoehtoisesti jättää pois. Kirjoittamista opiskelleen ja itsekin taitavan kirjoittajan kanssa tekstin työstäminen on ollut todella kivaa! Sähköpostit ja instan privaviestit ovat viuhuneet suuntaan ja toiseen, minkä lisäksi hänen välihuomautuksensa kehuineen ovat olleet aivan loistavia. Olen saanut jo muutamat hyvät naurut niitä lukiessani.

Jatkamme yhä kässärini parissa ja olen pyöritellyt mielessäni kuinka voisin paria kohtaa muokata paremmaksi. Toistaiseksi en kyllä ole niiden eteen jaksanut tehdä mitään…

Oloni kässärin suhteen on kuitenkin entistäkin itsevarmempi ja olen opinut taas vähän lisää. Olisi pitänyt tehdä tämä jo ennenkuin tarjosin tekstiä mihinkään, mutta oppia ikä kaikki. Nyt tekstin käy läpi useampi ihminen, saan muokattua sitä hieman ja voin olla entistäkin tyytyväisempi aikaansaannokseeni. Ehkä jossakin kohtaa rohkaistun taas tarjoamaan sitä kustantamoillekkin.

Palautteen saanti on kyllä todella tärkeää. Sen avulla voi kehittyä entistäkin paremmaksi, oli aihe sitten mikä vain.

On ollut ihanaa huomata, että muutkin pitävät keksimästäni tarinasta ja sen hahmoista. Ne kun ovat muodostuneet itselleni tärkeiksi ajan saatossa. On ihanaa huomata niiden herättävän tunteita muissakin.

IMG_20200407_115728_323

Kuva ei liity juttuun mitenkään, mutta hän on hellyyttävä. ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s