Ei tullut meille kotia siitä.

Voi hyvä luoja.

Kävimme alkuviikosta katsomassa sitä yhtä ja ainoaa järkevän hintaista vuokralle vapautuvaa kolmiota, joka netissä sillä hetkellä oli. Muut tarjolla olevat olivat Vaso-asuntoja tai sitten yksiötä ja kaksiota. Niin tai niin järkyn hintaisia, ettei mitään järkeä. Kalleimpana esimerkkinä se 1800€/kk maksava. Se toki olisi omakotitalo, mutta silti. Halloota halloo.

Alunperin tästä kiinnostavasta asunnosta ei ollut kuvia, mutta niitä kyseltyäni lisättiin kuvia netti-ilmoitukseen. Kuvat nähtyäni ilmoitin meidän olevan kiinnostuneita ja sovimme näytön.

Noh… Kuten olen jo pitkään hokenut, älä luota kuviin, vaan käy aina myös paikan päällä.

Aloitetaan positiivisista puolista. Asunto oli pohjaratkaisultaan tosi kiva. Kivan tilava kerrostaloasunnoksi ja jotenkin melko avarakin. Sijainniltaan asunto oli hyvällä paikalla. Ja siinä ne hyvät puolet sitten olivatkin.

Jo ilmoituksesta selvisi, että ainakaan tässä rapussa ei ole hissiä. Ylimmän kerroksen asunnon kohdalla se tarkoitti sitä, että osa isovanhemmista ei välttämättä voisi käydä kylässä. Lisäksi koko taloyhtiössä ei ollut saunaa, mikä yllätti minut. Olen tottunut, että jos asunnossa ei omaa saunaa ole, niin taloyhtiössä kyllä on.

Kun sitten pääsimme tutkimaan asuntoa paikan päällä niin mies bongasi heti katosta vesivahingon, sekä lattiasta irtoavan muovimaton. Itse katselin surkeita lattialistoja, hirveässä kunnossa olevia seiniä ja mietin kuinka asunto pitäisi räjäyttää alkutekijöihinsä, jos siellä haluaisi asua. Ja se ei nyt ihan tuollaisessa yksityisen vuokraamassa asunnossa onnistu, tai ei sitä ainakaan kannata itse alkaa remontoimaan omasta pussista. Ainoastaan keittiön pinnat olivat ok kunnossa, kuten osa laminaattilattioistakin. Lisäksi lähtiessämme saattoi rappukäytävästä nähdä, että koko katto vuotaa. Tooosi kiva. Jos se ei rojahda niskaan jossain kohtaa, niin on edessä ainakin mittava remontti. Todella mittava.

Ilmoitimme, että kiitos näytöstä, mutta meistä ette vuokralaisia saa. Hinta oli aivan järkyttävä moisessa kunnossa olevasta asunnosta ja me kyllä ihan ääneen kerroimmekin, että asunnon pinnoille ja vesivahingoille jne. pitäisi tehdä jotain. Ilman niitä voi olla vaikeaa/ mahdotonta saada siihen vuokralaista. Harva kun haluaa läävässä asua.

Olemme siis toistaiseksi edelleen “kodittomia”, mutta etsinnät jatkuvat. Tarjontaa vaan ei pahemmin ole.

IMG_20200408_132809_914

5 thoughts on “Ei tullut meille kotia siitä.

 1. Voi kökkö! Hyvä että huomasitte kosteusvauriot ajoissa. Tarinoitasi instassa kuunnellessa mietin kyllä sitä, että varsin kohtuuttomia hintoja pyydetään asunnoista, kun yleensä maksavia aikuisia on kuitenkin se kaksi ja suitakin ruokittavana.

  Liked by 1 person

  1. Vuokrat on koko ajan vaan nousseet ja se on ihan älytöntä. En yhtään ihmettele kun lehdissä on ollut juttua parikymppisistä kotona asuvista joilla ei ole varaa muuttaa omilleen. Just tänään katsoin kun yhden kaksion hinta oli 750€. Se on aika paljon yksin elävälle opiskelijalle esimerkiksi! Tai yksin elävälle työttömälle.

   Ja siis ne kosteusvauriot oli niin kattavat, että vaikka niitä oli yritetty MAALATA PIILOON kaiketi, niin mies bongasi ne sieltä heti. 😅

   Like

   1. Joo siinä oli uudemman näkönen maalikerros. Ne kaiketi on tsekannu ettei mistään enää vuoda, joten maalataan vaan ni hyvä on. 😅😂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s