Uudet näkimet!

Jo aiemmin keväällä mutisin välillä kotona, että vähän tuntuu siltä kuin alkaisi vanhoista laseista tehot loppumaan. Kauas katsoessa ei tarkennus tuntunut pelittävän ihan entiseen malliin. Tarkastin kortista milloin pitäisi käydä näöntarkastuksessa ja se kertoi suositelluksi ajankohdaksi syksyn. Päätin mennä jo aiemmin, mutta silti lykkäsin optikolle menemistä.

No, nyt kun olen kärsinyt jatkuvista päänsäryistä, aloin muistella parin vuoden takaista särkyputkea, joka edelsi lasien vaihtoa. Pakko se oli todeta, että optikolle olisi suunnattava nyt, eikä kesäkuussa. Ja niin minä tein!

Olen käynyt nyt pari vuotta Naantalin Aurinko optiikassa (ei maksettu mainos, vain tyytyväisyyttä palveluun). Heidän optikkonsa on aivan ihana ja omaan silmääni myös kehysvalikoima on oikein kattava!

Kun 2018 marssin näöntarkastukseen, tiesin millaiset uudet silmälasit haluaisin ja samantien kun optikolle haaveistani kerroin osasi hän tuoda minulle juuri sellaiset joista olin haaveillut! Silloin kaukonäköni oli huonontunut ja etenkin toisessa silmässä tuli hajataittoa reilusti lisää. Eikä ollut ihme, että olin kärsinyt säryistä.

Tällä kertaa liikkeeseen astellessani minulla ei ollut hajuakaan siitä millaiset lasit haluan. Lisäksi mietin kuinka paljon näköni on huonontunut. Tarkastus antoi vastaukseksi, että tällä kertaa toisen silmän hajataitto oli muuttunut ja se voisi tosiaan selittää särkyjä. Eli uudet lasit tilaukseen! Muuten näkö ei onneksi ollut pahemmin muuttunut huonompaan suuntaan.

Sovitin monenlaisia laseja. Halusin uudet linssit vanhoihin laseihini, koska tykkään niistä edelleen, mutta tahdoin myös toiset lasit, jotta voisin vaihdella laseja fiiliksen mukaan. Mietin ensin vanhojen lasien vastakohtien hankkimista, mutta sovittaessa raskaammat, värikkäämmät ja monenlaiset erilaiset eivät vaan tuntuneet omilta. Palasin yksiin ja samoihin kevyisiin valkoisiin kerta toisensa jälkeen. Olin kokeillut niitä yksikseni jo ennen optikolle pääsyä, mutta mietin ovatko ne liian samanlaiset kuin nykyiset. Silti palasin aina niihin. Vaikka ne olivatkin kevyet ja tietyllä tapaa samaa tyyliä kuin vanhat, niin olivat ne kuitenkin myös optikon mielestä aivan erilaiset. Ja lopulta päätin, että minähän otan ne! Viis siitä, että ne eivät ole vanhempien lasien vastakohta. Pääasia on, että ne tuntuvat omilta!

Onneksi muuten bongasin ne, nimittäin optikko myönsi, ettei olisi osannut itse ehdottaa niitä minulle, koska olen niin vaalea. Ihoni on kuitenkin sen sävyinen (punapigmentti), etteivät valkoiset lasit tee minua kalpean näköiseksi, joten saatoin valita valkoiset kehykset.

IMG_20200424_160946_248

Tässä vielä kuvat vertailuksi uusista ja vanhoista laseista, jotka molemmat nyt siis käytössä.

IMG_20200424_161416

Ovathan ne ihan erilaiset!

Niin ja hei sellainen juttu, että Aurinko optiikan linssit tulevat Liedosta. Tämä tarkoittaa sitä, että lasit saa todella nopeasti. Jo viimeksi sain uudet lasini muutamassa päivässä ja tälläkin kertaa homma hoitui parissa päivässä! Kävin liikkeessä keskiviikkona ja uudet lasit hain tosiaan jo tänään perjantaina! Vanhoihin laseihin linssit vaihdettiin suoraan liikkeessä, eikä minun näin ollen tarvinnut edes luovuttaa niitä kuin muutamaksi minuutiksi optikon käsiin! Ihan mahtavaa!

Mitäs tykkäät laseistani?

 

P.S. Näöntarkastuksessa on edelleen mielestäni ihan turvallista käydä. Liikkeessä oli yksi asiakas, kun sinne menin, eikä meidän tarvinnut olla lähelläkään toisiamme. Näöntarkastuksen vempeleet desinfioidaan muutenkin aina käyttäjien välillä ja ainakin Aurinko optiikassa myös soviteltaessa lasit kerättiin nyt pöydälle ja henkilökunta pyyhki nekin desinfiointipyyhkeillä parhaansa mukaan. 😊

4 thoughts on “Uudet näkimet!

  1. No onhan nuo ihan erilaiset! Kivannäköisiä molemmat – vanhat sangat sopivat sulle oivallisesti, katse ei tartu niihin kovin paljon, ne “sulautuvat” kasvoihisi mutta nuo uudet ovat kuin koru 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s