Paluu kotiin.

Asuin Naantalissa 20 vuotta aikoinaan. Tarkemmin sanottuna ensin 19 vuotta, sitten käväisin pääkaupunkiseudulla, mistä palasin vähän vikkelään takaisin heti vuoden “lusimisen” jälkeen. Sitten elelin vuoden verran taas Naantalissa, kunnes päätin muuttaa miehen luokse Turkuun. Se oli hyvä päätös. Rakastin Kaerlassa asumista. Meillä oli mitä ihanin koti ja olin aina halunnut asua Turussa. Kun saimme esikoisemme, alkoi kaksiomme neliöt käymään ahtaiksi. Etsimme kotia Kaerlasta, Naantalista ja lähiseuduilta. Lopulta päädyimme maalle, koska sieltä löytyi unelmiemme talo. Vasta kun olimme asuneet pari vuotta maalla, alkoi Kaerlasta vapautua hyviä taloja. Siinä kohtaa oli meidän kannaltamme jo myöhäistä ja vitsit että otti päähän. Muutaman vuoden maalla asumisen jälkeen totesin, että pelkkä ihana talo ei riitä. Halusin lähemmäs läheisiämme, lähemmäs tukiverkostoa. Inhosin sitä, kun kaikki oli niin kaukana. Niinpä asuttuamme lähes 8 vuotta Mietoisissa, muutimme takaisin kotiseudulleni. Palasin kotikaupunkiini 10 vuoden tauon jälkeen.

Ja siis viikon Naantalissa asumisen jälkeen on saanut huomata miten mahtavaa täällä onkaan.

Ensinnäkin, osa meidän muuttoporukasta tuli meille bussilla muuttopäivänä. Noin vain pääsivät lähipysäkeiltään meille tuovan bussin luo!

Toisekseen, äitini käveli meille eräänä päivänä auttaakseen muuttolaatikoiden purkamisessa. Siis käveli meille! Ihan mahtavaa!

Kolmanneksi, pystyn katsomaan ovatko isovanhempani kotona kun ajan kotiin. Koronan takia emme ole nähneet isoäitiäni kuukausiin, mutta ainakin voin ohi mennessä aina katsoa hänen ikkunaansa.

Neljänneksi, lähikauppoja on parin kilsan sisällä kolme ja kierrätyspiste on pihalla.

Viidenneksi, äidilleni voi mennä lyhyen välimatkan takia vaikka vaan välipalalle ja pihalle leikkimään. Ennen vierailuja oli harvemmin ja ne olivat pitkiä, koska välimatkan takia ei viitsinyt vain pikaisesti piipahtaa.

Kuudenneksi, meri on lähellä. Vitsit miten paljon olenkaan kaivannut uimarantoja ja lähelle olevaa vettä. Olen kasvanut meren äärellä, koti on meren äärellä. Miten ihanaa onkaan ollut, kun yksi lähireiteistämme kulkee osittain meren rannalla. Yksi lähimmistä leikkipuistoista on meren rannalla. Ihan parasta!

Ainoa miinus minkä keksin ei liity asuinpaikkaan vaan asuinmuotoon. Olisihan omakotitalossa asuminen kivempaa kuin kerrostalossa asuminen. Kuitenkin, sijainti on sitä tärkeämpi. Ja sitten kun voitan lotossa, etsin pienen omakotitalon tai kivan rivaripätkän täältä. 😁 Oikeastihan siis haaveilen, että jonain päivänä pääsisimme rivitaloon. Mutta sen aika ei ole nyt. Kuitenkin moisen etsiminen ja odottelu on nyt helpompaa, kun olemme jo sentään oikeassa kaupungissa!

IMG_20200526_131122_067 Kattokaa ny tätä!

6 thoughts on “Paluu kotiin.

      1. Meidän mökkihän siis on n. 1,5 tunnin matkan päässä Naantalista, että tiedä vaikka tänä kesänä siellä mökkireissun yhteydessä pyörähtäiskin, kun ei tule muuten varmaan reissattua mihinkään. 😀

        Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s