Tess Gerritsen teki sen taas.

Tess Gerritsen – Hahmot yössä

En tiedä miten Gerritsen onnistuu siinä kerta toisensa jälkeen, mutta hänen kirjoihinsa tarttuessa tuntuu kirja imaisevan mukaansa.

Hahmot yössä oli kirja, jota en olisi halunnut laskea käsistäni. Luinkin sen parissa päivässä ja ehdottomasti suosittelen kirjaa jännityksestä pitäville. Lisäksi tämä on mielestäni vähän erilaista Gerritseniä, mutta silti totuttuun tapaan aivan loistava.

Ava on Bostonista lähtöisin oleva keittokirjojen kirjoittaja, joka vuokraa kesäksi itselleen kodin hiljaisesta rannikkokaupungista. Perille päästyään hän ajattelee vuokraamansa talon olevan pelottava ja kaiken lisäksi aivan liian iso hänen tarpeisiinsa. Kuitenkin sisään astuessaan hän tuntee itsensä tervetulleeksi ja niinpä Ava päättää jäädä merikapteenin vanhaan taloon.

Pian Ava huomaa kuitenkin, ettei ole talossa yksin. Mikä tai kuka on hänen seuranaan ja miksi hän tuntee niin suurta vetoa taloa kohtaan?

Kirjan edetessä alkaa niin talon kuin Avankin menneisyydestä paljastua asioita. Miksi Ava pakeni Bostonista ja miksi Kapteenin talossa on asunut vuosikymmenten ajan vain yksinäisiä naisia? Entä kenen ruumis löytyy mereltä?

Tartu tähän kirjaan!

IMG_20200606_100914_912

Fiona Barton – Epäilty

Kate Waters ja Bob Sparkes ovat jälleen uuden jutun kimpussa.

Thaimaassa on kadonnut kaksi englantilaistyttöä ja elokuun hiljaisuudessa Kate haistaa mahdollisen etusivun lööpin. Kun hänelle avautuu mahdollisuus matkustaa Bangkokiin, on hän heti valmiina lähtöön.

Mitä Thaimaassa oikeasti tapahtui ja missä on Katen reissaamaan lähtenyt poika? Hiljalleen totuus alkaa paljastua, eikä se välttämättä miellytä kaikkia.

Mielestäni tämä kirja oli Bartonilta paras lukemani. Voin todellakin suositella!

IMG_20200606_100943_946

Stuart MacBride – Pahan postia

MacBriden kirjoitustyyli oli sellainen, että en ihan hevillä kyllä tarttuisi hänen toiseen teokseensa.

Pahan postia kertoo rikostarkastaja Ash Hendersonista, joka on jo vuosia tutkinut Syntymäpäiväsankarin tekosia. Tämä rikollinen kidnappaa tytön juuri ennen tämän kolmattatoista syntymäpäivää ja vuoden päästä tästä alkavat vanhemmat saada tyttärensä syntymäpäivänä aina yhden kuvan lapsestaan, jota on kidutettu. 12 tyttöä on jo kadonnut ja pian alkaa löytyä ruumiita. Ash ei kuitenkaan ole kertonyt työpaikallaan, että yksi kadonneista tytöistä on hänen karanneeksi väitetty tyttärensä, ja että joka vuosi myös hän saa kuvan lapsestaan.

Kirjan juoni on ihan kelpo, mutta poliisin oman elämän sekavuus ja kaikki väkivalta vaan on täysin turhaa. Enemmän keskittymistä itse tutkimuksiin ja vähemmän poliisin surkeaan elämään, niim kirjaa voisi oikeasti suositellakin.

IMG_20200606_101013_146

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s