Sosiaalisempaa elämää!

Naantaliin muuton jälkeen olen nähnyt paljon enemmän ihmisiä ja ollut paljon enemmän liikkeellä, kuin mitä maalla asuessani. Ja hyvin yksinkertainen syy tähän on välimatkat.

Nyt olen voinut poiketa äidilläni, tavata siskoni ja hänen ystävänsä lasten leikkipuistotreffeillä, nähdä isovanhempiani pihalla lasten leikkiessä. Yhtenä päivänä olin lähdössä lasten kanssa liikenteeseen ja kävinpä sitten extemporeen nappaamassa siskonikin mukaamme. Ihmisten näkeminen tuntuu niin helpolta, ja välillä huomaan ajattelevani kuinka erilaista elämäni olisikaan ollut viimeiset kahdeksan vuotta, jos olisimmekin muuttaneet Naantaliin tai jääneet Turkuun. Olen vasta kunnolla ymmärtänyt kuinka yksinäiseksi ja ulkopuoliseksi monesti itseni maaseudulla tunsinkaan.

IMG_20200611_114439_001

Ahdistuneisuushäiriöni takia joudun välillä edelleen tsemppaamaan itseni liikkeelle ja ihmisten pariin, mutta lyhyet välimatkat helpottavat sitäkin. Kun tiedän kodin olevan lähellä, on minulla turvallisempi olo. Sitä voi olla vaikea ymmärtää, jos ei ahdistuksesta itse kärsi, mutta koti on monesti se turvapaikka ja sen lähellä olo luo myös turvaa. On eri asia paniikkikohtauksessa ajaa pari kilometriä kotiin, kuin yli parikymmentä kilometriä.

IMG_20200611_114326_779

Hauskaa on myöskin ollut se miten pappani on soittanut minulle ja kysynyt tavataanko kohta pihalla. Sitten olemme lasten kanssa kävelleet heidän luokseen ja istuksineet tunnin pari heidän seuranaan. Uskon sen olevan etenkin koronakevään ja eristäytymisen jälkeen isovanhemmille iso juttu, että nyt näkeminen onnistuu entistäkin helpommin. Lisäksi on hauskaa kun täällä on niin paljon tuttuja. Ihmisiä jotka tulevat juttelemaan ja jotka olen tuntenut lapsesta asti. On vanhoja naapureita, äitini työkavereita, ja lähikaupassakin muutama siellä vuosikymmeniä työskennellyt. Vaikka toki entisellä kotiseudullakin tutustuin uusiin ihmisiin ja sain kasvotuttuja sieltä täältä, niin ei se tuntunut samalta. Tänne muutettuani minä ihan oikeasti palasin kotiin.

6 thoughts on “Sosiaalisempaa elämää!

 1. Me ollaan juuri junassa palaamassa rannikolta Kainuuseen ja vaikka meidän tämän hetkinen koti on kyllä ihmisen paratiisi meille, niin tiedän molempien elämänlaadun nousevan vielä, kun joskus palataan taas etelään. Onneksi sen unohtaa aika hyvin tuolla kirvessa, mutta asia muistuu mieleen kyllä aina, kun päästään käymään etelässä. Vaikka me muutetaan toivottavasti tulevaisuudessa vielä enemmän maalle! 😄

  Liked by 1 person

  1. Siis ei mun elämä maalla täyttä kärsimystä ollut jne. Ja sainhan mä sieltäkin tuttuja. Mutta se on silti erilaista, kun palata paikkaan jossa asuu sukulaisia ja ihmisiä jotka on tunteneet sut ihan pienestä pitäen. Kun kaupassa tai torilla törmää ihmisiin, joiden kanssa voi jäädä juttelemaan. ❤

   Like

   1. Joo en sitä tarkoittanutkaan! 😄 Sukulaisia ja tuttuja mäkin kaipaan, vaikka elämä on asettunut hiljalleen ihan mallilleen nykyisellä paikkakunnallakin. Onneksi elämä en erilaisia vaiheita täynnä!

    Liked by 1 person

  1. Tiettyjä asioita vanhasta kodista ikävöi. Niin käy varmasti aina kun on asunut kauan jossakin. Mutta kyllä täällä moni asia on niin paljon helpompaa ja tosiaan läheiset on lähellä ja helppojen kulkuyhteyksien päässä.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s