Olen mielelläni suvakkihuora.

Suvakkihuoralla on alunperin ymmärtääkseni tarkoitettu myönteisesti ulkomaalaisiin miehiin suhtautuvaa naista. Sittemmin tuon sanan käyttö on tuntunut levinneen vähän kaikenlaiseen puheeseen. Olet suvakkihuora puolustaessasi suunnilleen mitä tahansa ja aina kun olet jonkun netissä huutelevan kanssa eri mieltä.

Ja minähän olen sitä ylpeästi!

Minun mielestäni suomalainen, englantilainen, iranilainen ja afrikkalainen ovat kaikki samalla viivalla. Kuka vain heistä voi olla hyvä ihminen ja yhtälailla täysi hirviö. Katsokaas kun ei se ihonväri tai synnyinmaa kerro ihmisestä paljoa paskaakaan. Meidät kyllä koitetaan opettaa pelkäämään erilaisia ihmisiä, mutta onko siinä mitään järkeä? Ei ole. Yksi ystäväni on ollut ulkomaalaissyntyisen miehen kanssa naimisissa vuosikaudet ja rehellisesti sanottuna sen parempaa miestä ei ystäväni olisi voinut itselleen löytää.

Olen muutenkin melkoisen suvaitsevainen. Mielestäni mies saa käyttää korkokenkiä tai lakata kyntensä. Mielestäni nainen voi ajaa päänsä siiliksi ja inhota kaikkea naiselliseksi määriteltyä. Mielestäni kaksi miestä tai kaksi naista rakentavat normaalin parisuhteen siinä missä nainen ja mieskin keskenään. Ja jos jollekkin avoin parisuhde toimii, niin antaa mennä. Itseasiassa pystyn jollain tasolla ymmärtämään jopa Sisarvaimoja, ja tykkään kyseisestä tv-ohjelmasta. Se mikä toimii toisilla, ei ole minulta millään tavalla pois.

Herkkä mies on ihan yhtä mies, kuin mies joka ei koskaan itke. Ja toisaalta jos nainen ei itke toisten häissä tai koskettavan tv-mainoksen kohdalla, niin sekin on ihan okei.

En ymmärrä tarvetta saada meitä ihmisiä mahtumaan tiettyihin kategorioihin, kuten en myöskään toisten arvoittamista eri osa-alueiden mukaan. Itse olen aina ollut valmis ottamaan kaikenlaiset ihmiset vastaan. Olen ystävystynyt suomalaisten, kreikkalaisten, italialaisten, turkkilaisten, iranilaisten, afrikkalaisten, heteroiden, homojen, lesbojen, transihmisten, no hitto vie kaikkien kanssa! Ja yhteinen tekijä kaikilla on ollut hyvä huumorintaju ja lämmin sydän.

En yritä tällä mitenkään kiillottaa kruunuani, en todellakaan. Myönnän rehellisesti, että minullakin on ennakkoluuloja, joista haluaisin päästä eroon. Niiden tunnistaminen on kuitenkin ensimmäinen askel ja sen avulla asialle voi tehdä jotain.

9 thoughts on “Olen mielelläni suvakkihuora.

 1. Satunko minä olemaan tuo ystävä pitkällä liitolla? Minäkin olen ylpeydellä suvakkihuora. Mielummin suvakki kuin rasisti kaikkea ja kaikkia kohtaan.
  Ihanaa viikkoa sinulle Iitu ❤️

  Liked by 1 person

  1. Olet. ❤ Te kaks ootte niin! ❤

   Ja kyllä. Ehdottomasti mielummin suvakki! Miten paljon parempi paikka maailma olisikaan, jos kaikki olisivat.

   Ihanaa viikkoa Outi! ❤

   Like

 2. No siis nimenomaan toi, että tunnistaa ne omat ennakkoluulot ja hetken pohtii, että onko sitä mieltä itse oikeesti vai onko se vaan jotain, mitä siulle on opetettu kotona tai yhteiskunnan puolesta! Tää on ainakin itselle ollut välillä vaikeaakin, myönnän, mutta pikkuhiljaa sitä oppii erottelemaan opitut tavat omista tavoista.

  Ja todellakin myös toi, että miten se on minulta tai keltään mitenkään pois, jos joku toteuttaa itseään niin kuin tahtoo (kunhan ei toki siinä samalla aiheuta toisille mitään pahaa)? Oli ihonväri, uskonto tai sukupuoli mikä tahansa, niin jokainen tavallaan, terveisin toinen suvakkihoro. 😀

  Liked by 1 person

  1. Tervetuloa tähän horojen kerhoon! 😂

   Moni asia on tosiaan opittu. Meidänkin lapsuudessa on vielä puhuttu ihan hirveällä tavalla itsestä poikkeavista ja niiden vanhojen juttujen kitkeminen maailmasta vie aikaa!

   Liked by 1 person

 3. Itse en ole tuota sanaa käyttänyt koskaan, eikä sen käyttö muutenkaan ole tuttua. Kaveripiirissänikään sitä ei ole käytetty. Melkein siis vieras sana, vaikka olen sen joskus kuullut.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s