Jonkun lapsi.

“Ampuis itsensä.”

“Neki sais kaikki lahdata.”

“Jos ei osannu käyttäytyä liikenteessä, niin sai ansionsa mukaan.”

Yllä olevat kommentit särähtävät korvaani aivan valtavasti ja kuohauttavat vihan.

Jos et pidän jonkun tyylistä tai seksuaalisesta suuntautumisesta, se on sinun, ei hänen ongelmansa. Hänen ei todellakaan pidä tappaa itseään!

Jos jonkun ihonväri, uskonto tai vakaumus poikkeaa sinun mieltymyksistäsi, heitä ei silti tule ampua. Sen luulisi olevan nyt ihan itsestään selvä asia.

Jos joku nuori on hölmöillyt jossakin, se ei tarkoita, että hänen kuolemansa olisi oikein. Kyseessä on jonkun lapsi ja kaikki mokailevat joskus. Se, että jonkun lapsi menettää sen takia henkensä, on asia joka ei todellakaan oikeuta huutelua.

En ymmärrä ihmisiä jotka nostavat itsensä jollekkin jalustalle ja pitävät omaa henkeään muiden henkeä arvokkaampana. Olen itse spr:n aikoinani sisäistänyt lauseen “kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia”. Minä uskon tuohon lauseeseen.

Kirjoittaessani viimeksi omasta suvaitsevaisuudestani, lähti minulta muutama seuraaja. Toisaalta se ei kovinkaan paljoa yllättänyt. Tietyistä asioista pitäisi olla hiljaa. Tiedän, etteivät jotkut bloggaajat ota kantaa mielellään asioihin, koska se tarkoittaa mahdollisesti myös ikävää huomiota. Onneksi itse olen niin pieni tekijä, että ei tarvitse moista miettiä. Voin aukoa päätäni rauhassa ja kertoa mielipiteeni vaikeistakin asioista. Seuraan instassakin mielelläni ihmisiä jotka ränttäävät välillä mielipiteitään eetteriin. Se on piristävää. Kunhan siis puhutaan aiheesta.

Kun puhutaan ihmisistä, olisi meidän kaikkien hyvä muistaa kyseessä olevan todella jonkun lapsi, äiti, isä, veli, jne. Toinen ei ole mitätön ja tarkoitukseton. Toiselle ei voi sanoa mitä vaan, ei edes netissä.

Olemme kaikki varmasti sanoneet ja tehneet asioita, joista voi tuntea piston sydämessään. Mutta se pisto kertoo siitä, että jotain on opittu. Monet netissä huutelijat sen sijaan eivät ole oppineet mitään, vaan usein vetoavat sananvapauteen ja siihen, että jos jotain nettiin pistää, niin on myös sitten kestettävä negatiivinenkin palaute. Ei se kuitenkaan niin mene.

Ensi kerralla kun meinaat nostaa itsesi jotakuta toista tärkeämmäksi ja aiot laukoa jotain totaalisen typerää, niin oleppa kiltti ja pidä suusi supussa.

6 thoughts on “Jonkun lapsi.

  1. Miulla lähtee kans AINA instassa seuraajia, kun pistän jotain feministisiä juttuja storyyn. Siis. Ihan. Aina. Ihan niin kuin tasa-arvon kannattaminen olisi jotenkin hirvittävä asia ja siitä mainitseminen jotain niin kamalaa, että ei tätä ihmistä nyt vaan voi enää seurata. :’D

    Liked by 1 person

  2. Minuun sattui aivan hirvittävästi, kuin luin tällä viikolla linja-autosta, joka peruutti mopon päälle. Yksi kuoli. Se ei varmasti ollut linja-auton kuljettaja. Se oli jonkun lapsi. Se olisi voinut olla minunkin lapsi.

    Autoilla yöllä kaahailevat nuoret kuolivat tai osa heistä. Nämä voisi olla omia lapsiani.

    Minuun sattuu.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s