Roosa nauha ja Maailman mielenterveyspäivä.

Tällä viikolla vietetään sekä Roosa nauha-päivää, että Maailman mielenterveyspäivää, jotka kumpikin ovat lähellä sydäntäni.

Roosa nauhoja olen ostanut jo vuosia ja tänä vuonna ostin itselleni Juha Tapion suunnitteleman rannekkeenkin. Nauhan osto on pieni juttu, jolla voi kuitenkin tukea tärkeää asiaa. Ja tämän asian tukeminen on ollut itselleni entistäkin tärkeämpi sen jälkeen kun ystäväni ensin vuosia taisteli rintasyöpää vastaan ja lopulta sen takia menehtyi. Nykyään nauhan osto nostaa surun tunteita pintaan, mutta tiedän sen avulla tukevani syöpätutkimusta ja sairastuneiden, sekä heidän läheistensä tukemista. Ja se on minulle tärkeää.

Nyt Roosa nauha-kampanjalla ei tueta ainoastaan rintasyöpätutkimusta, vaan keräyksen suosio ja tuotot ovat viime vuosina kasvaneet niin paljon, että rahoja voidaan suunnata myös syöpätutkimukselle laajemmin. Ihan mahtavaa!
Roosa nauha-keräys on käynnissä 22.9.-1.11. Itse Roosa nauha-päivä on 9.10.

Roosa nauhasta päästään Mielinauhaan, jonka olen myös joskus ostanut ja ylpeydellä sitä kantanut. Mielinauha-kampanja käynnistyy uudelleen taas keväällä.
10.10 kuitenkin vietetään Maailman mielenterveyspäivää, jonka teemana on tänä vuonna kuunteleminen. Kuinka tärkeää onkaan oikeasti pysähtyä ja kohdata toinen ihminen. Kuunnella toista. Ja jo pelkästään niinkin yksinkertaisella asialla, kuin kysymällä mitä kuuluu, voi olla suuri merkitys. Siihen meillä jokaisella on varmasti aikaa!

Maailman mielenterveyspäivään voit osallistua koristautumalla vihreään kampanjan aikana tai valaisemalla kotisi vihreällä 10.10. klo 18!
Instagramissa ja Facebookissa voit käyttää häsäreinä #vihreäävaloa #ketävoisitkuunnella #kymppikymppi #maailmanmielenterveyspäivä. Ja julkaisemalla kuvan Instagramissa tunnuksella #vihreäävaloa osallistut 5.–11.10. Bookbeat -lahjakorttien arvontaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s