Pyöräytetäänpäs ajatus ylösalaisin!

Sinua ahdistaa. Olet siis heikko.

Väärin. Olet käsittämättömän vahva, koska kaikesta huolimatta nousit tänä aamuna ylös sängystä ja jatkat elämääsi. Teet sitä ehkä vähän eri tavalla kuin moni muu, mutta jatkat kuitenkin. Ja se tekee sinusta rohkean.

Ahdistunut ihminen taistelee päivästä toiseen itsensä kanssa. Astuessaan ulos kodistaan, tai päästäessään sinut sisälle, hän ottaa askeleen oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Päästäessään sinut lähelle ja luottaessaan sinuun, hän antaa itsestään jotakin todella arvokasta. Älä koskaan käytä sitä hyväksesi.

Ahdistunut ihminen ei koe riittävänsä. Ei koe itseään riittävän hyväksi muille.
Minusta on enemmän haittaa, kuin hyötyä. Miksi kelpaisin näin. Ei kukaan todella voi pitää minusta tällaisena. Kela pyörii päässä ja saa helposti unohtamaan ne hyvät puolet, joita itsessä on.

Ahdistunut ihminen näkee kaikki mahdolliset kauhuskenaariot. Jollekin ne ovat onnettomuudet, jollekin itsensä nolaaminen, jollekin paniikkikohtauksen saaminen muiden nähden, pahoinvointi, hyperventilointi, you name it. Asiat, joita muut eivät pidä minään, ja jotka eivät muita haittaisi, ovat isoja juttuja ahdistuneelle.

En tiedä haittaisiko ketään jos voin pahoin, jos oksentaisin, jos olisin kivuissani tai saisin paniikkikohtauksen. Todennäköisesti saisin osakseni hoivaa, en syytteitä. Selitäpä se sille aivojeni ahdistuksesta vastaavalle osiolle. Ei meinaat näytä menevän perille.

Ahdistuneen pitäisi kiepsauttaa ajatuksensa toisinpäin.
Mitä jos kaikki meneekin hyvin? Mitäpä jos ne pitävätkin minusta oikeasti?
Sama pitäisi tehdä myös ihmisten, jotka pitävät ahdistuneita heikkoina. Totuus kun on, että kyseiset ihmiset saattavatkin olla niitä vahvimpia.

Pidän instagramissa anxietyjosh-sivusta, mistä alla oleva kuvakin on. Tyypillä on hyviä juttuja ahdistusta koskien, niin ahdistuksesta kärsiville, kuin heille jotka haluavat ahdistusta ymmärtää. Kannattaa tsekata!

2 thoughts on “Pyöräytetäänpäs ajatus ylösalaisin!

  1. Kirjoititpa hyvin tärkeästä aiheesta. Sitä rohkeutta ei näe siinä ahdistuneessa tilassa, mutta jälkikäteen voi todeta, että hitto, tuostakin selvisin.
    Ihanaa viikkoa Iitu

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s