Naisten karvat…

…eivät näy. Piste.
Tai siis näin meille on opetettu.

Useampikin somevaikuttaja on ihanasti alkanut tänä vuonna kääntyä sellaiseen “aidompaan” suuntaan ja ottamaan kantaa ulkonäköasioihin. Osa on lakannut käyttämästä filttereitä instastooreissa ja lopettanut vain täydellisestä kuvakulmasta otettujen kuvien julkaisun. Naamarypyt, näppylät ja kaikki perus elämään kuuluva saa näkyä. Ja se on ihan mahtavaa!

Lisäksi on alkanut naisten keskuudessa jonkinlainen karvavallankumous. Hittoakos sitä säärikarvojaan koronakeväänä jaksoi ajella, kun kukaan niitä nähnyt. Ja osa totesi sitten, että mitäs väliä vaikka näkisikin. Pupulandian Jenni pisti pystyyn ihmiskokeen ja julkaisi lopulta kuvia ajamattomista sääristään instassa ja blogissa. Osa hehkutti Jenniä, osa haukkui karvaiset sääret oksettaviksi ja osa kysyi miksei nainen muka saisi ajaa karvojaan.

Ja tämä on se mielenkiintoinen juttu. Kukaan ei ole nimittäin sanonut etteikö nainen saisi ajaa karvojaan. Kyse on enemmänkin sen näyttämisestä, että naisen ei tarvitse ajaa karvojaan. Eikä ainakaan toisten takia.

Sara Ticklenä tunnettu ihana bloggaaja ja vaikuttaja osallistui Selviytyjiin ja julkaisi sen jälkeen kuvan omista karvaisista kainaloistaan. Kehukommentteja sateli, mutta myös niitä joissa muistutettiin miestenkin sheivaavan kainaloitaan ja ihmeteltiin mitä pahaa siinä on.

Jälleen kerran muistutan, että ei ole ketään kielletty näin tekemästä. Tilanne vaan on se, että haluttaisiin tehdä karvoista hiljalleen normaaleja, eikä kuvottavia epäsiisteyden merkkejä. Ihminen saa edelleen hankkiutua karvoistaan eroon, sukupuoleen katsomatta. Pitäisi kuitenkin olla yhtä ok, jos niin ei halua tehdä.

Tiedän naisia jotka ajavat kasvoiltaan kaikki muut karvat, paitsi kulmat. Naisia jotka sheivaavat käsivartensa ja todennäköisesti ovat suht karvattomia kaulasta alaspäin muutenkin. Se on ihan ok. Sen ei kuitenkaan pitäisi olla oletettu asia, koska karvattomuus ei ole normaali tila useammillekaan meistä. Muuten olisimme karvattomia kaikki.

Kyllä. Minä sheivaan. En tiedä miksi. Siis tiedän kyllä, että itselläni on niin mukavampi olo, mutta johtuuko se opitusta? En osaa sanoa. Lisäksi ylähuuleni tuntumassa olevat vaaleat karvat ovat häirinneet minua viime aikoina valtavasti. Olen nauranut kasvattavani viiksiä. Miettinyt mitä hiivattia teen niiden kanssa, enkä kuitenkaan ole tehnyt mitään. Ne eivät näy kuvissa, enkä tiedä kiinnittääkö niihin kukaan muu huomiota. Tuskinpa. Minua ne häiritsevät. Miksi? Koska naisella ei kuulu olla moisia. Jälleen opittua. Meille tarjotaan erilaisia karvanpoistomenetelmiä ja niiden myötä kerrotaan mistä kaikista karvoista olisi hyvä hankkiutua eroon. Ja usein se on, että kaikista muista paitsi kulmista ja hiuksista.

Pistää väkisinkin miettimään, että jos meiltä vietäisiin peilit ja ulkonäön sijasta keskittyisimme niin itsessämme, kuin muissakin enemmän henkiseen puoleen, kuinka paljon onnellisempia me olisimme?

6 thoughts on “Naisten karvat…

 1. MIe olen yksi niistä omituisista naisista, kuka ei ole koskaan ajellut sääriään, koska 14-vuotiaana puhjennut psoriasis piti huolen siitä, että ne karvat nyt olivat viimeinen asia miettiä, kun jäsenet näyttivät sitlä kuin niihin olisi tumppailtu tupakoita oikein ryhmätyönä. Toisaalta en kyllä ikinä peitellyt sitä rupuista ihoanikaan mitenkään. Nyt kun biologisen avulla iho ei kuki ollenkaan, niin liekö psori tuhonnut karvatupet, koska ei niitä ihokarvoja esim. säärissä olekaan!
  Kainalokarvat ajelen kyllä ja olen opettanut myös jälkikasvun näin tekemään, tämä lähinnä vähentämään runsaasti hikoilevien yksilöiden “tuoksahtelua”…
  Minulla on muuten ollut lapsesta asti leuassa väritön luomi, johon kasvaa KAKSI karvaa – välillä testaan kuinka pitkiä haituvista tulee, jos en niitä pois nyppäisi. Hermot ovat menneet n. 1,5cm kohdalla, jos ei minulla niin pojalla, joka maaninen kiilto silmissään ja pinsetit kourassaan on ne nypännyt pois 😀

  Liked by 1 person

  1. 😂
   Mulla on leuassa pieni luomi joka muuten kanssa välillä puskee jonkun karvan itsestään yllättääkseen mut. Hankkiudun siitä kyllä aina eroon. 😄

   Mä aloin joskus teininä sheivaamaan sääriäni, koska niin kuului tehdä. Vaikka mä omistin todella hentoiset ja vaaleat karvat, joihin ei todellakaan olisi tarvinnut koskea!

   Liked by 1 person

 2. Toisaalta olisi kiva, kun emme näkisi omaa naamaamme koskaan. Niin monet huolet haihtuisivat pois. Minä sheivaan jalkoja, talvella harvemmin. En voi sietää omia jalkojani karvaisina… onneksi kainaloissani ei kasva karvoja, joten niitä ei tartte ajaa…

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s