Söit liikaa! – terkuin IBS

Siis voi jestaa, kun voi suolisto elää omaa elämää. Jos en tuntisi muita kanssakipuilijoita, niin hermo olisi varmaan mennyt jo totaalisesti. Nimittäin on elämä sen kanssa välillä totaalisen paskaa. Vertaistuki auttaa tässäkin ja rakastan instagramissa olevaa MyIBSLife-sivua. Samaistun välillä isosti sen julkaisuihin.

Eräänä päivänä vatsani ärtyi, koska olin ilmeisestikin sen mielestä syönyt liikaa kerralla. Ainahan ei moista syytä edes tarvita, vaan kivut ja turvotus voivat ilmestyä täysin tietämättä miksi, eikä vatsan sekaisin menokaan aina näytä syytä tarvitsevan. Oh, joy!

Popsin edelleen herkälle vatsalle tarkoitettuja Monilac Hellä- maitohappobakteereja (nimi vaihdettiin, koska niitä ei saanut mainostaa IBS:n helpottajana). Uskon niiden pitävän hommassa edes jonkinmoisen järjen, enkä tästä syystä uskalla niitä lopettaa. 😄 Nekään eivät takaa täyttä rauhaa vatsan kanssa, mutta kaikki mikä helpottaa eloa sen kanssa, niin kelpaa kyllä.

Ja koska pelkkä IBS ei riitä, niin dyspepsia, eli ylävatsavaivat ovat edelleen mukana kuvioissa. Niin ja se endometrioosikin vahvistettiin. Enkä migreenistäkään ole päässyt eroon. Selkeästi olen mennyt sellaisella “kerää koko käsi”-mentaliteetilla tässä. 😄 Onneksi yksikään edellä mainituista ei ole tietääkseni hengenvaarallinen. Ne vain aiheuttavat toisinaan hankaluuksia, kuten kipua ja pahaa oloa. Eikä niihin ole suoranaisia lääkkeitä, vaan ainoastaan kokeilemalla selviää onko jostakin apua. Oh, joy sanon jälleen.

Näillä nyt kuitenkin mennään, ja koitetaan keskittyä hyviin juttuihin ja hyviin hetkiin!

Kuvat täältä ja täältä.

2 thoughts on “Söit liikaa! – terkuin IBS

  1. Minulle on tullut tuollainen turvotus myös, ihan parin viime vuoden aikana. Syödyn ruuan määrä ei tartte olla aina edes iso, kun vatsa on jo ilmapallona ja housut puristaa…en yhtään ymmärrä miksi. Epämiellyttävää joka tapauksessa…

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s